Sabah

Ö

-

ncelikle Müjdat Yetkiner ve arkadaşlar­ını tebrik etmek lazım. Geçen seneden beri Elif Elmas’ı Fenerbahçe’ye getirmek için uğraştılar. Sadece yetenekli değil yaşına göre çok daha olgun bir futbol anlayışına da sahip. Vücudunu kullanması­nı biliyor, topu hissediyor, oyunu okuyabiliy­or ve doğruya en yakın kararla sahada kalıyor.

Elbette çok eksikleri var. Her şeyden öte yeni bir ülkeye geldi. Uyumla ilgili problemler­i de olacaktır. Fakat şu unutulmama­lı, 17 yaşında bir oyuncunun hem Aykut Kocaman gibi üst düzey bir teknik direktörle hem de Fenerbahçe kadrosunun tecrübeli futbolcula­rıyla birlikte antrenman yapması bile gelişmesi için müthiş bir fırsat.

Fenerbahçe taraftarı altyapıdan gelen veya sahada amatör karakteriy­le oynayan oyuncuları çok sever. Elif Elmas’a da farklı değer verecek, ona farklı misyonlar yükleyecek­tir. 4 sezon önce Salih Uçan’a yaptığı gibi. Bu noktada genç oyuncu için en iyi örnek bir zamanlar onunla aynı statüde olan Salih olacaktır. Yetkililer­in, oyuncuyu karşısına alıp ‘Bak bu adam da çok yetenekliy­di. Ama şimdi kaybolmaya yüz tuttu. O ne yaptıysa tam tersini uygula. Sen kazanırsın” demeli.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye