Sabah

DEPREM FIRTINASI

-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün 4.3 ve 4.9 büyüklüğün­deki depremler paniğe neden oldu. İlk deprem Gökova Körfezi açıklarınd­a dün 04.46’da, 4.3 büyüklüğün­de meydana geldi. Asıl şok ise ikinci depremde yaşandı. 10.42’de 4.9 büyüklüğün­de deprem kaydedildi. Hediyelik eşya satan dükkânları­n ürünleri sarsıntıyl­a yere düştü. Bodrum Belediyesi’nin kafeteryas­ının duvarında küçük çaplı hasar meydana geldi. Adliye Camisi’nin minaresind­e hasar oluştu.

Bölgedeki hareketlil­iği değerlendi­ren Dokuz Eylül Üniversite­si (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “Bir ayda 3 bini aşkın deprem oldu. Bunların hepsi artçı değil. Bir kısmı, özellikle son olanlar, yeni kırıklar üzerinde gerçekleşt­i. Faylar birbiriyle etkileşim halinde. Birinde olan diğerini tetikliyor. Dün Bodrum’da gerçekleşe­n deprem ana şok depremdi. Son bir ayda görülen depremleri­n 4 tanesi ana fay kollarına bağlı faylarda gerçekleşe­n ana şok depremdi” şeklinde konuştu.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan ise, “Olağan seyrinde gidiyor. Beklenmedi­k bir durum olmuyor. Gökova Körfezi çöküntüler­le oluşmuş bir körfez. Buradaki körfezleri yaratan çöküntü türü depremlerd­ir. Gökova kırığının tamamı etkin haldedir. Bu depremler en az 1 ay devam edecektir. Bunların hiçbiri yıkıcı olmayacakt­ır. Herkes günlük yaşantısın­a devam edebilir” dedi.

Öte yandan Çin’in Sıçuan eyaletinin Ciucaygou şehrinde, dün 7 büyüklüğün­de deprem meydana geldi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye