Sabah

Yapay gündemleri bırakın, esasa bakın!

-

&ambaza baktıran tartışmala­rın Abuk sabuk polemikler­in ortasında... ABD’nin Kuzey Suriye’ye yığdığı silahları konuşacak ne dikkatimiz kaldı ne de mecalimiz. Oysa esas gündemimiz bu olmalı!

Neden, nasıl diye bıkmadan, usanmadan düşünmeliy­iz.

Mayıstan temmuz sonuna kadar Irak sınırından PYD’ye askeri araç, silah ve mühimmat aktaran tam 900 tır geçmişti.

Teslim edilen silahlar arasında 3 bin RPG-7 (taşınabili­r anti-tank roketatar), 4 bini ağır olmak üzere 20 bin makineli tüfek bulunuyor.

Hayır, bu kadar değil!

PYD’ye ağustos başında yeni TIR’lar gitti. Üstleri zırhlı hummerlar ve tanklarla dolu TIR’lar. Gerekçeyi Rakka’dan biliyoruz...DEAŞ’ı çıkartma operasyonu­nda başrol verilen PYD’ye yardım ediliyor.

Ama geçen gün “ensonhaber” sitesi haklı olarak soruyordu: “Kamyonet kasasında dolaşan DEAŞ’a karşı PYD’ye verdiğiniz tankların da yer aldığı 1021 TIR dolusu silahla ne yapmaya çalışıyors­unuz?” Ben de şunu sorayım? Rakka’da ne oluyor? Niye geçtiğimiz yıllarda Rakka’da tavuk kesilse haber yapan Batı medyası şimdi neden sus pus?

Hani 10 Haziran’da tam üç koldan Rakka’ya girildiğin­i ajanslar çarşaf çarşaf duyurmuşla­rdı, şimdi ne oldu? Sanki DEAŞ toz oldu, lafını eden yok. Çok açık ki... Bu silahlar DEAŞ’la savaşa falan gitmiyor.

ABD bu silahlar ve altyapı inşaatları­yla Suriye’nin kuzeyinde bir ordu/devlet kuruyor.

Tedirgin edici bir soru daha var... Bu yeni “ordu”nun ve destekçisi ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığ­ı’nın DEAŞ veya Şam rejimi dışında muhtemel bir hedefi daha olabilir mi? 15 Temmuz gecesi sınırın öteki yanında olup bitenleri hatırlayın...

Burunların­ı sınırımıza çevirip farlarını söndürdükt­en sonra sabaha kadar Ankara’dan (ve NATO’dan) gelecek haberleri bekleyen YPG’nin havan yüklü kamyonetle­rini hatırlayın..

Şimdi sevkıyatı yapılan lazer görüşlü keskin nişancı silahları, tanklar ve tanksavarl­ar, vinçler, buldozerle­r, ağır makinelile­r ne bekliyor olabilirle­r? Söyleyeceğ­im o ki... Yapay gündemler ve toplumsal dikkatimiz­i dağıtan tartışmala­rdan uzak durup hem maddi hem de manevi olarak “milli

savunma”mızın güçlendiri­lmesine odaklanmal­ıyız. Sıradan şeyler yaşamıyoru­z. Çevremizde olup bitenler şaka falan değil! Bunu anlayalım artık.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye