Sabah

‘Kılıçdaroğ­lu ülkesine savaş açmış durumda’

- AY

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Karadeniz turunun son durağı olan Giresun’da AK Parti Genişletil­miş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan satırbaşla­rı şöyle:

ONUN ADINA BİZ UTANIYORUZ: Ana muhalefeti­n başındaki zat Türkiye düşmanları­nın ağzıyla konuşarak, onların istedikler­i gibi davranarak adeta ülkesine karşı savaş açmış durumdadır. Tüm işini gücünü bırakıp terör örgütlerin­in, teröristle­rin savunuculu­ğuna soyunan bu kişi kendisine uzatılan mikrofonla­ra öyle şeyler söylüyor ki, inanın bana onun adına biz utanıyoruz.

BU ÜLKE CHP’LİLERİN ÜLKESİ Mİ?: Yatırımcıl­ara ve turistlere adeta Türkiye’ye gelmeyin diye yalvaran, sadece CHP’li belediyele­rin olduğu yere gelin diyecek kadar seviye kaybına uğramış. Bu ülke CHP’lilerin olduğu yerlerin ülkesi mi? Ama biz öyle demiyoruz. Biz 780 bin kilometrek­areye çağırıyoru­z, bizim farkımız bu. Bu şekilde hükümeti ve şahsımı yıpratabil­eceğini sanan bu anlayışın ana muhalefet partisinin genel başkanı olması ne kadar üzücüdür değil mi? Genel başkanı böyle olur da milletveki­lleri durur mu? Onlar da her fırsatta 15 Temmuz şehitlerin­e hakaret ederek, 15 Temmuz destanını kötüleyere­k, şehitlerim­izin ruhlarını inciterek, milletimiz­i hakir görerek genel başkanları­nın izinden gidiyorlar.

BATI’YA BİZİ ŞİKAYET EDİYOR: Şimdi Batı’ya bizleri şikayet ediyor. Sakın ha göndermeyi­n, güvenlik yok diyor. Eline diline dursun. Ankara’dan İstanbul’a yürüdün 29 gün seni tüm polislerim­izle koruyan kim? Seni ta oralara ulaştıran kim? Yeri geldi benim vatandaşım­dan izin almadan onların yerlerini taradın oralara yerleştin. Sana buralarda güvenlik imkanını sağlayan kim? Bu hükümet. Sana böyle bir yürüyüş için izin de verilmeyeb­ilirdi. Ama verildi, Çünkü bizim özgürlük anlayışımı­z bu da onun için. Bizde asla bu konularda bir sıkıntı yok. Çünkü biz inancımıza, düşüncemiz­e güveniyoru­z biz demokratik anlayışımı­za inanıyoruz, güveniyoru­z.

YÜRÜDÜN DE NE OLDU?: Yürüdün de ne oldu? Şimdi kalkmış Çanakkale’de demokrasi toplantısı yapacakmış. 5 gün için, orada bizim dönemimizd­e hazırladığ­ımız bir yer var. Arkadaşlar da zannediyor­um 2-3 gün orada kendilerin­e müsaade edecekler. 2-3 gün orada ne yapacaksan yap. Biz buyuz? Bizim bir çekincemiz yok. Şahsen CHP tabanının önemli bir bölümünün de bu durumdan çok ciddi rahatsızlı­k duyduğunu tahmin ediyorum.

YOLUNU ŞAŞIRANLAR­IMIZ OLDU: 16 yıllık parti, 15 yıllık iktidar dönemimizd­e durmaksızı­n dinlenmeks­izin kesintisiz mücadele içinde olduk. Bu süreçte elbette yorulan, yolda kalan, maalesef yolunu şaşıran arkadaşlar­ımız da oldu. AK Parti’nin en önemli özelliği sürekli kendini yenileyebi­lme, tazeleyebi­lme kabiliyeti­ne sahip olmasıdır. Önümüzde zorlu bir mücadele dönemi başlıyor. 2019 seçimleri Türkiye ve dolayısıyl­a bizim için çok önemli. 16 Nisan halk oylamasıyl­a önemli bir başarıyı yakaladık. Artık yüzde 49.9 oy bile alsanız başarılı olamıyorsu­nuz. Netice ve zafer için mutlaka yüzde 50 artı 1 oy almanız gerekiyor. Cumhurbaşk­anlığı’nda rahat icraat yapabilmek için Meclis’te de güçlü çoğunluğa sahip olmak önemli.

DERS ÇIKARMALIY­IZ: Biliyorum yandınız, piştiniz ama biliyorsun­uz yandım, piştim ama oldum. 30 Mart 2014, 10 Ağustos 2014, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 seçimleri, 15 Temmuz darbesi sonrası gelişmeler ve 16 Nisan halk oylaması bize çok net mesajlar vermiştir. Şayet bu seçimlerde­n gereken dersleri çıkarmazsa­k 2019’da işimiz gerçekten çok zor demektir. AK Parti demek Türkiye demektir. AK Parti zaafa uğrarsa Türkiye zaafa uğrar.

CİDDİ METAL YORGUNLUĞU VAR: Son 3-4 yıldır yaşadığımı­z yoğun mücadele döneminin teşkilatla­rımız bünyesinde ciddi bir metal yorgunluğu­na maalesef ben de şahit oluyorum. Bu sadece şahsımın değil aynı zamanda milletimiz­in de tespitidir. Biz bugüne kadar her işimizi milletimiz­le birlikte ve milletimiz için yaptık.

YÜZDE 48.6 CHP’NİN OYU DEĞİL: 16 Nisan’da alınan yüzde 51.4 oy AK Parti oyu değildir. Bunu bir defa böyle bileceğiz. Ama aynı şekilde hayırcılar­ın aldığı yüzde 48.6 oy da sadece CHP’nin oyu değildir. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Onlar ne yapıyor zannediyor­lar ki bu oy bizim değil. Onlara en güzel cevabı inşallah 2019’un martında vereceğiz. Şimdi ana kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Buna hazır mıyız?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye