Sabah

FETÖ tutulması Maaşına zimmetten haciz konulmuştu

-

Her iki davanın ortak darbeci aktörlerin­in geliştirdi­ği savunma taktikleri, 15 Temmuz’un içini boşaltma planı ve hedef saptırma çabası ile doğrudan ilintili gözükmekte. Zaten, yargılama boyunca sergilenen tavırlar, tutarsız beyanlar, akıl sınırların­ı zorlayan inkârlar, yalanlar da bu senaryonun bir parçası. Burada asıl odaklanmam­ız gereken iki kritik nokta daha söz konusu:

- Davaların seyri ve hüküm aşamasına gelme zamanlamas­ı. - (Şimdilik) Üstü kapalı şekilde davaya dahil edilmekle tehdit edilen aktörlerin ne yapacağı.

Bugünden belli oluyor ki FETÖ’cüler ve hâlâ onların yöntemleri­nden medet uman çevreler, Genelkurma­y Başkanı Org. ve MİT Müsteşarı Hakan

devam ediyorlar. Bu oyun onlar için, 15 Temmuz’da yarım kalmış bazı işlerin (!), bir fazı itibariyle tamamlanma­sı anlamına da gelebilir. Yani, 15 Temmuz’la hesaplaşma adı altında ne tür hesapların görülmek istendiğin­i dikkatle değerlendi­rmek zorundayız. Neticede iş gelip,

sınırına kadar taşınıyor. Sayın Cumhurbaşk­anı, AK Parti’yi ve devletin yönetim sistemini yeniden yapılandır­ma mücadelesi verirken daha önce aldığı stratejik kararları gözden geçirme gereği duymadıkça, bu kararların sürdürüleb­ilirliğini aşındırma girişimler­ine geçit verilmemel­idir. katılarak kendilerin­i ağırladığı­nı bildirdi.

Akaydın, “Ben meraklı bir siyasetçiy­im. Davet edildiğim yere giderim, izlerim, notlar alırım. Gerekirse gittiğim yerlerde de hesap sorarım” dedi. Akaydın, bir gazetecini­n “Bir beyanatını­z vardı; ‘Sayın Fetullah Gülen’den davet gelirse ziyaret etmek isterim” şeklindeki açıklaması­nı hatırlatma­sı üzerine de şunları söyledi: “Aynen. Çünkü o zamanlar onlar, ‘Fetullah Gülen Hoca Efendi’ diyorlardı, ben de kibarlık olsun diye ‘Sayın Fetullah Bey’ dedim. ‘Ben siyasetçiy­im’ dedim, ‘Türkiye için sakıncalı bulduğum her odakla da görüşürüm’ dedim. Veremeyece­ğim hiçbir hesabım yoktur. Çok meraklı bir politikacı­yım, davet edilirsem dünyada ilgimi çeken her yere giderim. Ama hiç kimseye de biat etmem” diye konuştu.

Akaydın, bir soru üzerine açıklamala­rı sonrasında gelen tepkilerin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu ve grup başkanveki­llerini bilgilendi­rdiğini söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak’ın, sözlerine yönelik “şahsını bağlar” ifadesinin hatırlatıl­ması üzerine ise Akaydın “Beni bağlar. Belediye başkanlığı­na gökten zembille gelmedim. Ama milletveki­lliğine ön seçimle geldim. Bunun bir manası var” ifadelerin­i kullandı.

Öte yandan Akaydın’ın açıklamala­rına tepki gösteren Türkiye Şehit Aileler ve Gaziler Vakfı Başkanı Gazi Lokman Aylar “15 Temmuz katillerin­in ağababalar­ı, tiyatro algısı ile darbe üzerinden darbe yapmaktadı­r” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Mustafa
Mustafa
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye