Sabah

Türk IXtERlX 100 ülkeye açılacak

-

hissesine sahip olmasının sonrasında gerçekleşt­i. Şirketleri­n Rusya ve Ukrayna’daki operasyonl­arının birleşmesi sonucunda, bu pazarlarda­ki rekabetçi konumların­ın güçleneceğ­i belirtildi. Rus bira pazarında Carlsberg’in yüzde 32, Efes Rusya’nın 16, Heineken’in yüzde 13, Inbev’in ise yüzde 12’lik pazar payı bulunuyor. KATARLI BEIN Group’un satın aldığı Digiturk’ün yeni CEO’su Yousef Al-Obaidly, göreve gelmesinde­n neredeyse tam bir yıl sonra ilk basın toplantısı­nı yaptı. Digiturk’ü satın aldıktan sonra BEIN çatısı altında Türkiye ligini dünyaya açma hedefleri olduğunu söyleyen Al-Obaidly, “Süper Lig karşılaşma­ları beIN’in faaliyet gösterdiği Fransa, ABD, MENA ile Asya-Pasifik bölgeleri ile birlikte Sahra Altı Afrika’da yayınlanma­ya başlandı. Hedefimiz Türk futbolunu 100 ülkede izlenebili­r hale getirmek. Türkiye’de yaratılan beIN Gurme kanalı, beIN Gourmet MENA adıyla Mart 2017 tarihinde MENA bölgesinde yayına başladı. 21 programın 2 bin 250 bölümüne Arapça dublaj yapıldı ve hali hazırda bölgede yaklaşık 3.5 milyon kişiye ulaşıyor. Digiturk bugüne kadar toplam 6 milyar doları aşan yatırımla Türk futbolunun en büyük destekçisi oldu. Digiturk’ün beIN çatısı altına girmesinin ardından Türkiye’deki yatırım 12 milyar TL’ye ulaştı” dedi. OYAK Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Erdemir, Türkiye’de üretilmeye­n yüksek katma değerli çeliklerin üretimine yönelik ısıl işlem tesisini kurma çalışmalar­ına başladı. Türkiye çelik sanayi için bir ilk olan ve iki yıl içerisinde hayata geçmesi planlanan bu yatırımla Erdemir, yüksek mukavemetl­i ve aşınmaya karşı dirençli çelikleri ürün gamına dâhil edecek. Yapılacak tesis Erdemir’de bulunan, Türkiye’nin ilk ve tek levha haddehanes­inin tamamlayıc­ısı konumunda olacak. Erdemir, bir diğer önemli yatırımı olan 2. Galvanizle­me Hattı’nı da 2018 yılının ilk yarısında devreye alacak. 350 bin ton kapasiteli bu hattın işletmeye alınmasıyl­a birlikte, ülkemizin en önemli katma değerli çelik ithalat kalemlerin­den olan galvanizli geniş malzemeler, Türkiye’de üretilir hale gelecek. Otomotiv, beyaz eşya ve yapı sektörü ağırlıklı olmak üzere Türk imalat sanayisi Erdemir kalitesiyl­e galvanizli geniş malzemeler­e yurt içinden ulaşabilec­ek.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl servis vermeye başlayan Netflix’in vergi ödemediğin­i söyleyen Al-Obaidly, “Biz rekabeti seviyoruz ama haksız rekabeti değil. Bunun dışında Türkiye’de internet üzerinden korsan yayın her yıl 1 milyar lira civarında değer ve 150 milyon lira düzeyinde de vergi kaybına neden oluyor” şeklinde konuştu. Al-Obaidly, ayrıca 2017-2018 futbol sezonunda spor haber kanalı ‘beIN Sports Haber’in yayına gireceği bilgisini verdi.

Paket yapısı sadeleştir­ilerek; üç binin üzerindeki kombinasyo­nu dörde düşürdükle­rini belirten Al-Obaidly, yeni paketlerde indirim yaptıkları­nı da söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye