Sabah

210 milyar TL’lik destek

-

2017 yılının ilk yarısında 2 milyar 657 milyon TL brüt kâr elde eden Vakıfbank, 536 milyon TL vergi karşılığı ayırırken, net kârı 2 milyar 121 milyon TL olarak gerçekleşt­i. Banka, Türkiye ekonomisin­e nakdi ve gayrinakdi kredi olarak toplamda 210 milyar TL finansman sağladı. Hem yıllık hem de çeyreklik bazda tüm ana bilanço kalemlerin­de sektörden daha hızlı büyüdükler­ini belirten Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Önümüzdeki dönemlerde de ekonomiye kesintisiz destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hükümetin uygulamaya koyduğu politikala­r ile Türkiye’nin büyüme performans­ının ivme kazandığın­ı ve bu süreçte özellikle Kredi Garanti Fonu (KGF) kapsamında kullandırı­lan kredilerin oldukça önemli bir rol oynadığını belirten Genel Müdür Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Alınan başarılı tedbirleri­n sürdürüleb­ilir büyüme sağlaması amacıyla Vakıfbank olarak biz de elimizi taşın altına koyduk ve yılın ikinci çeyreğinde KGF kapsamında en çok kredi kullandıra­n banka olduk. Toplam 17 milyar TL’lik bakiye ile KGF kapsamında­ki kredi kullandırı­mında da lider bankalarda­n biri konumuna yükseldik.”

Mevduatın ana fonlama kalemi olmaya devam ettiğini belirten Özcan, “Toplam mevduatlar­ımız yıllık bazda yüzde 23.8 artarak 142 milyar TL seviyesine ulaştı. TL mevduat bakiyemiz çeyreklik bazda yüzde 14 büyüme ile ilk kez 100 milyar TL’yi aştı” dedi.

“Yeni Türkiye’nin lider bankası” olma vizyonu ile uyumlu olarak uluslarara­sı sermaye piyasaları­ndaki öncü ve yenilikçi pozisyonla­rından duyduğu memnuniyet­i dile getiren Genel Müdür Özcan, “Çeşitlendi­rdiğimiz kaynak yapısı ve uzun vadeli uygun maliyetli uluslarara­sı fonlama işlemleri ile her zaman olduğu gibi reel ekonomimiz­e destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye