Sabah

AK Parti ve MHP’ye ortak operasyon

-

6 Ağustos 1071... Anadolu’nun vatan yapıldığı o muhteşem günden bu yana 946 yıldır bu topraklard­ayız. Bin yıllık tarihi geçmişimiz­in bugün yeniden muhasebesi yapılıyor. Neden? Çünkü Türkiye, yine büyük meydan okumalarla karşı karşıya. Türk milleti, bu zor coğrafyada yaşamanın bedelini canıyla ödedi. Beka mücadelesi uğruna her an ölümü göze aldı. Bugün de durum geçmişten çok farklı değil. Lakin... Her türlü tehditle baş etmeyi başarabile­n bu millet, üç kritik noktada gedik verdiğinde hep kaybetti... Milli birlik ve beraberlik. Siyasi, idari ve ekonomik istikrar. Ordunun uyumu ve bütünlüğü.

2017 yılı şartlarınd­a küresel ve bölgesel denklemi çözmeye çalışanlar, Türkiye’yi yönetmeye talip olan kadrolar arasındaki ciddi bakış açısı farklarını gayet net görüyor.

$. Parti, milletle el ele geleceğe odaklı iken ana muhalefet partisi düne takılıyor. &HP’nin, bilhassa Cumhurbaşk­anı ile hesaplaşma hırsı

dönüştüğü için muhtelif gerilim senaryolar­ı taraftar bulabiliyo­r. Ülkesini, yabancılar­a şikâyet hastalığı, CHP’den önce de vardı, maalesef bundan sonra da olacak. Milletine mutlak olarak güvenmeyen, dış merkezlerd­en jokerli güç devşirmeye çalışan CHP Genel Başkanı tipi siyasileri­n heveslerin­in kursakları­nda kalacağı muhakkak. duruşu

ve Genel Başkan kararları ise Türkiye’nin içine çekilmek istendiği girdabı ve derinliğin­i anlamak bakımından önemli. Devlet Bey’in, “dev

üzerinden siyaset yapma tarzı, belirli çevrelerin işine gelmiyor olabilir. Oysa milletten yetki alan kadroların ve anayasal sistemin tahkim edilmesi, Silahlı Kuvvetler’in komuta kabiliyeti ve moral değerlerin­in güçlendiri­lmesine ilişkin tercihler, günlük siyasetin çok ötesinde bilgiler ve sorumluluk­lar içeriyor.

Bu karmaşık tablonun bir de “alter

boyutu var. Bu yöndeki hazırlıkla­rın AK Parti ve MHP’yi aynı anda hedef alması tesadüf olamaz. Ortadoğu’da haritalar güncelleni­rken dengeleri değiştirec­ek tek ülkenin Türkiye olduğunu bilen odaklar, enerjisini içeride tüketen, önüne değil devamlı dikiz aynasına bakan, yönetme yetkinliği ve ekonomisi zayıflayan bir Ankara tasarımı yapıyor. Yani kavga yine yerli ve milli olanlarla gayri milli unsurlar arasında cereyan ediyor.

Baştaki üç mühim konuyu günümüze uyarlarsak...

Çok şükür ki bu asil millet kaos senaryolar­ına rağmen dimdik ayakta. Terör, kanlı darbe girişimi, siyaset mühendisli­ği benzeri ihanet oyunlarına geçit vermiyor.

Demokrasim­iz, milli çıkarların bekçileri ile kısa vadeli iktidar çıkarcılar­ı arasındaki bilek güreşine rağmen gücünü koruyor.

Ordumuzun, komutan çekişmeler­inden arındırılm­ası ise büyük önem taşıyor. Son Şûra’da zemin kazandığın­ı zannedenle­rle uygun vakti bekleyenle­r arasındaki soğuk savaş kimseye hayır getirmez. Hele hele FETÖ’cülerin sistemdeki varlığı etkisiz kılınmamış­ken!

 ??  ?? Okan
Okan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye