Sabah

YALANI ORTAYA ÇIKTI YÜZÜ BİLE KIZARMADI

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel “Eşimi Türkler tehdit etti” dedi. Tehdidi sarhoş bir Alman’ın yaptığı anlaşıldı. Özür dahi dilemedi

- İSMAİL EREL’İN HABERi 12’DE

ALMAN Bakan Sigmar Gabriel, Türkiye’yi hedef alan küstah açıklamala­rı için Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan “Haddini bil” uyarısı alınca bu kez inanılmaz bir iftiraya başvurdu.

EŞİNİ ÖNE SÜRDÜ

GABRIEL, diş hekimi eşi Anke Gabriel’e telefonla yapılan bir tehdit için “Erdoğan’la tartışmam yüzünden Türkler eşimi tehdit etti” açıklaması yaptı. Ancak yalanı kısa sürede ortaya çıktı.

BAKLAYI ÇIKARDI

ALMAN polisi tehdidin alkol düşkünü bir Alman’dan geldiğini duyurdu. Pişkin bakandan ses çıkmadı. Çünkü o, bir gün önce baklayı ağzından çıkarmıştı: “Bizim sorunumuz Erdoğan’ın

politikala­rıyla...”

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile girdiği polemikten sonra diş hekimi olan eşi Anke Gabriel’in tehdit edildiğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in mumu yatsıya kadar yandı. Gabriel eşinin tehdit edilmesini “Erdoğan yüzünden Türklerden geldiğini” ima etmişti. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı ve Gabriel’in eşine tehditler yağdıran kişinin ülke siyasetind­en bıkan bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

6&+8/= 'A YA/ANA 6ARI/'I

İsmi açıklanmay­an kişinin, Gabriel’in partisi Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) izlediği kötü siyasete isyanını dile getirdiği ve hakaretler saydırdığı öğrenildi. Oy arttırmak için her yola başvuran Gabriel ve SPD Genel Başkanı Martin Schulz ise bu olayı Erdoğan’a ve Türklere iftira atmak için fırsat bilmişti.

Gabriel, “Erdoğan’ın bunu nasıl yaptığı anlaşılan bazılarını motive etmiş olmalı ki, bunlar şimdi karımı sıkıştırıp taciz ediyorlar. Bunu tabii çok kötü bir sonuç olarak görüyorum” demişti. SPD’nin seçimleri kaybedeceğ­i kesin olan başbakan adayı Martin Schulz ise “telefon teröründen” söz ederek, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a, “Bütün ölçüyü kaçırdınız. Böyle davranmak bir devlet başkanının görevi değildir” demişti. “TÜRKİYE’YE GİTMEYİN”

Öte yandan Alman turistleri­n yine akın akın Türkiye’ye gitmesi üzerine çılgına dönen Dışişleri Bakanı Gabriel, bir kez daha “Türkiye’ye gitmeyin” çağrısında bulundu. Gabriel, vatandaşla­rın olası tepkisinin önüne geçebilmek için “Tabii ki devlet olarak bu kararı biz veremeyiz. Ama şu an vicdanı rahat şekilde bu yapılamaz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Sigmar Gabriel
Sigmar Gabriel
 ??  ?? Alman Focus dergisi, polisin yaptığı araştırma sonunda tehdit telefonunu­n Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın sorumluluğ­unda olmadığını­n belirlendi­ğini yazdı. Haberde arayan kişinin poliste kaydı olan ve Goslar’da “alkolik çevreden” olduğu bilinen bir Alman olduğu belirtildi. Anke Gabriel Martin Schulz
Alman Focus dergisi, polisin yaptığı araştırma sonunda tehdit telefonunu­n Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın sorumluluğ­unda olmadığını­n belirlendi­ğini yazdı. Haberde arayan kişinin poliste kaydı olan ve Goslar’da “alkolik çevreden” olduğu bilinen bir Alman olduğu belirtildi. Anke Gabriel Martin Schulz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye