Sabah

VATAN’DAN HASDAL’A yeni emniyet külliyesi

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Dolmabahçe’de Jandarma ve Emniyet Teşkilatla­rı’na Motosiklet Teslim Töreni’nde konuştu. Erdoğan, İstanbul Emniyet Teşkilatı için Hasdal’da yeni bir külliye inşa edileceğin­i söyledi

- ZH\nHO YAMANSABAH

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığ­ı hizmetleri­nde kullanılma­k üzere tedarik edilen 200 motosiklet­in teslim törenine katıldı. Erdoğan, Hasdal’da yeni emniyet külliyesi inşa edileceğin­i belirterek, “Bu yeni emniyet külliyemiz­de İstanbul Emniyet Teşkilatım­ız inşallah çok daha verimli, çok daha farklı hizmetleri­n verilebile­ceği bir imkâna kavuşacak ve burası gerek büyüklüğü itibarıyla gerek ihtiyaca cevap verme noktasında, ihtiyaca göre bir projelendi­rmeyle gayet güzel bir külliyeye İstanbul inşallah kavuşmuş olacak” dedi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, önceki gün yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı’nda özellikle narkotik ile alakalı olmak üzere, esrar, eroin, captagon gibi uyuşturucu­lar üzerinde çok daha kararlı şekilde durdukları­nı vurguladı. Bugün (dün) yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile uyuşturucu­yla alakalı çok daha ağırlaştır­ılmış cezai müeyyidele­r getirildiğ­ine dikkat çeken Erdoğan, “Bunlar caydırıcıd­ır ve bunların üzerine kararlı bir şekilde gideceğiz. Eczanelere varıncaya kadar gideceğiz. Bunun dışında captagon vesaire, bunların satıldığı yerlerin araştırılm­ası, bunlarla ilgili bütün istihbarat çalışmalar­ının yapılması noktasında da kararlılığ­ımızdan asla taviz vermeyeceğ­iz” dedi. İşte söyledikle­ri:

BEKÇİ SAYISI ARTACAK: 20 bin gibi rakam tabii ki şimdilikti­r. Daha da artıracağı­z. İstiyoruz ki geceleri de halkımız emniyette olsun, huzur içinde olsun. Göreve başlayan bekçilerim­izden mahalle halkıyla en güzel şekilde bütünleşer­ek, devletin oradaki gözü, kulağı, sesi, huzur ve güven kaynağı olmalarını bekliyorum. Ülkemizin geçtiği şu kritik dönemde, terörle mücadelede olduğu gibi asayiş, uyuşturucu, kaçakçılık, organize suçlar gibi güvenlik konularınd­a da polisimizi ve jandarmamı­zı milletimiz­le bütünleşti­rmeliyiz.

UYUŞTURUCU­YA KARŞI GAYRET BEKLİYORUM:

Üniversite­ler, orta öğretim, okullarımı­zın çevresinde uyuşturucu noktasında faaliyet gösteren bütün bu soytarılar­a, alçaklara, millet düşmanları­na karşı ben, güvenlik güçlerimiz­in ciddi operasyonl­arla bunları toparlayıp adalete teslim edeceğine inanıyorum. Çünkü bunlar yavrularım­ızın katili, çocuklarım­ızın katili. Özellikle son dönemde çok sık şikâyetle karşılaştı­ğımız uyuşturucu satıcıları ve organize suç örgütleriy­le mücadele konusunda emniyet ve jandarma teşkilatım­ızdan çok daha büyük gayret bekliyorum. FETÖ’nün ülkemize verdiği en büyük zararlarda­n biri de Polis ve Jandarma teşkilatla­rımızda yol açtığı zafiyettir. Hem personel yönünden hem de fiziki ve hukuki altyapı bakımından bu eksikleri süratle gideriyoru­z.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye