Sabah

BAŞKAN DA GİDER HOCA DA

F.Bahçe’nin evindeki Başakşehir maçında 4-5 yeni transfer sahada olmalı, yoksa;

- RIDVAN DİLMEN ōaŕdı

İki ihtimal var… Ya dediğim gibi yıldız isimler gelecek ya da Türk futbol tarihinin bana göre en büyük baākanı Aziz Yıldırım ve F.Bahçe tarihinin en önemli oyuncusu ve teknik direktörü olan Aykut Kocaman ayrılmak zorunda kalacak Kadro yenilenmez­se, geçen yıl Nisan’ı göremeyen F.Bahçe bu sene Ocak’ı göremez

Fenerbahçe çok hassas bir yıla girdi... Geçen sene aynı tabloda olan Galatasara­y Başkanı Dursun Özbek, “% 100 Futbol”a konuk olduğunda “Transferle­ri Mayıs’ta bitirmiş miydiniz?” diye sorduğumda “Çok daha önce” dedi. Fenerbahçe ise resmi olarak oynadığı 6 maçta yeni santrforun­u ilk 11’de oynatamadı. Niye? Hazır olmadığı için... Finansal Fair Play’dan dolayı da koskoca Fenerbahçe takımı, en önemli oyuncusu olan Kjaer’i satıp, transfer yapabilme sevinci yaşadı. Ligde ikinci hafta bitmesine rağmen Valbuena dışında, seyircinin alkışladığ­ı bir tek oyuncu yok. Yarısından fazlasını da ıslıklıyor­lar. Tribünler ve ülkedeki tüm Fenerbahçe­liler barut gibi… Birkaç tane oyuncu yaptıkları pozitif hareket olsa da negatif hareketler çoğunlukta olduğu için tepki alıyorlar. Fenerbahçe taraftarı takımına bağlı ancak sildiği zaman da tamamen silen bir taraftardı­r.

ŞANS İÇİN RİSK GEREKİR

Aykut Kocaman, hayatı boyunca hep sabırla hareket eden bir insandır. Antrenörlü­ğünde de öyle. Hedef gösterdiği Ekim ayıydı ama o da beklemiyor­du Avrupa’da Vardar gibi bir takıma elenmeyi- ki ben de fena yanıldım. Fenerbahçe 4-5 atar rövanşı alır diye düşünüyord­um. 20 bin kombine satılmış taraftar maça gelecek derken yine kararsız bir taraftar grubu oluştu. Bu taraftarı geri getirmek, camianın tekrar ayağa kalkması için çok kritik cümleler kullanmak, “4 maç kazanılır, takım toparlar” demek istemiyoru­m. Kötü ve şanssız başlangıcı biraz daha şansa çevirmek için belki uzun vadede eksi olarak dönebilir ama risk gerekir. Avrupa’dan elenince Finansal Fair Play kalktı. Aldıkları oyunculara bonservis ödeyebilec­ekler. Yani Başakşehir’le oynanacak 4. hafta maçına 4 ya da 5 yeni yıldız oyuncu ile çıkması gerek. Bu taraftarın yeniden heyecanlan­ması, Aziz Yıldırım ile Aykut Kocaman’ın bu riski alıp taraftarın yeniden gönlüne girmesi gerek.

HERKES BASKI ALTINDA

İki ihtimal var… Ya dediğim gibi yıldız isimler gelecek ya da Türk futbol tarihinin bana göre en büyük başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe tarihinin en önemli oyuncusu ve teknik direktörü olan Aykut Kocaman ayrılmak zorunda kalacak. Takımı yöneten ve kulübü yönetenler üzerinde büyük baskı var. Fenerbahçe sadece basketbol takımı ile -ki o da güzel bir olay ama- yetinmeyec­ektir. 4-5 tane gelip bekleyecek değil, oynayacak oyuncu şart. Düzelme ihtimalini­n zor görünmesin­in en büyük sebebi, sadece rakiplerin­e göre oyuncu yetersizli­ği değil. Fenerbahçe­li oyuncuları­n maçlara büyük baskı altında çıkmaları, başarı getirme ihtimalini zayıflatıy­or. Muhtemelen 9. haftaya kadar maçlar güç geçecek. Kadro yenilenmez­se geçen sene Nisan’ı göremeyen Fenerbahçe bu sene Ocak’ı da göremeyebi­lir. Benim bu söyledikle­rim Fenerbahçe­lilerin, belki yönetimin ve teknik direktörün moralini bozabilir ancak gerçek olan bu.

 ??  ?? F.Bahçe’nin forvetleri­nden Van Persie 200, Soldado 87, Ahmethan ise 242 dakikadır gol atamıyor. Defans oyuncuları ise takımı sırtlıyor. Neustadter 2 gol, Skrtel 1 gol-1 asist, İsmail 2 asistle oynadı.
F.Bahçe’nin forvetleri­nden Van Persie 200, Soldado 87, Ahmethan ise 242 dakikadır gol atamıyor. Defans oyuncuları ise takımı sırtlıyor. Neustadter 2 gol, Skrtel 1 gol-1 asist, İsmail 2 asistle oynadı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye