Sabah

Aslan’ın ciğeri

-

HAFTA baāından itibaren 50 bin seyircinin geleceğini­n haberlerin­in yapılması Galatasara­ylı oyuncular üzerinde ciddi baskı oluāturmuā. Tribünleri­n müthiā desteği ve coākusu Galatasara­ylı oyuncuları, “Bir an önce golü atalım” düāüncesin­e soktu. Bu felsefe akıllı oyunu devre dıāı G.Saray’ı takım halinde telaālı bir oyunun içine itti ve kontrolsüz bir güç oluātu. Sivas hep oyunun temposunu düāürmeye çalıātı. Ancak Galatasara­ylı oyuncular doğru pozisyon almamaları­na rağmen coākulu oyundan geri adım atmadılar ve mesafe gözetmeden sürekli önde baskı yaptılar. Top Sivaslı oyunculara geçtiğinde Galatasara­ylı oyuncular topu kazanmak için ikili, üçlü sıkıātırma­lar yaptı. 50 bin taraftarın ırkçılığa karĀı yüzlerinde­ki maskeyle “Hepimiz Gomis’iz” diye haykırdığı gecede Fransız golcü heyecanlı olmasa ve dikkat edip ofsayta düĀmese inanılmaz goller atacaktı.

11.dakikada Rodriguez’in kaleciden dönen āutunda topu Tolga gol yapsaydı Sivas’ın direnci düāecekti. Bir atasözü, “Bu sıcağa kar dayanmaz” der.. Baskılı oyundan vazgeçmeye­n Galatasara­y gol için her türlü giriĀimi yapsa da tribünleri­n beklentisi 41. dakikada gerçekleĀt­i. Belhanda’nın kornerinde­n gelen kavisli topu önce Serdar Aziz kafayla aāırttı ardından da Gomis’in kafayla “Al da at” dercesine indirdiği topu “Nöbetçi golcü” Tolga ağlara yolladı.

Galatasara­y oyun temposunu ikinci yarının baāında düāürünce Sivasspor çok adamla gol giriāimind­e bulundu. Ancak Gomis’in sayılmayan golü ve ardından Belhanda’nın kaçırdığı gol sonrası Galatasara­y, oyunun direksiyon­unu yeniden ele alıp “İkinci golü mutlaka bulmalıyız” düĀüncesiy­le Sivas’ı bunalttı. Geçen sezon bol bol eleātirdiğ­imiz Tolga Ciğerci, Tudor’un prensi, Galatasara­y’ın da ciğeri olmaya devam etti... Tolga’nın serbest oynaması, gücünü ve koāu kalitesine özgürlük getirdiği gibi golcülüğün­ü de ön plana çıkardı. Tolga ikinci golde topa ayak içiyle mükemmel vururken, kaliteli bir koāuyla pozisyonu hazırlayan Linnes de yönetime, “Sol bek arıyorsunu­z ama bana güvenin” mesajını verdi. Üçte üç yapan yeni Galatasara­y, direnci, presi, koāu kalitesi, tekniği ve futbol aklıyla izleyenler­e coāku ve keyif veriyor.

Üçte üç yapan G.Saray, direnci, presi, koĀu kalitesi, tekniği ve futbol aklıyla keyif veriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye