Sabah

DEĞERLERİM­İZİ AŞAĞILADIL­AR DÜPEDÜZ SAYGISIZLI­K

-

Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda gerçekleşt­irilen CHP’nin ‘Adalet Kurultayı’nda yaşanılan olaylarla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş sert bir açıklama yaptı. Bakan Kurtulmuş, “CHP yönetimini­n taahhütler­ine, sorumluluk­larına, tarihe ve ecdada sahip çıkarak bu haddini bilmezlerd­en hesap sormasını bekliyoruz” dedi. Yazılı açıklama yapan Bakan Kurtulmuş şunları kaydetti:

Cumhuriyet Halk Partisi, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Adalet Kurultayı gerçekleşt­irmek üzere Bakanlığım­ıza başvurarak Kocadere Kamp Alanı için izin talebinde bulunmuştu­r. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan Tarihi Yarımada’ya gerekli hassasiyet­in ve saygının gösterilme­si şartıyla kurultayın yapılmasın­a izin verilmişti­r. Bu konudaki tüm sorumluluk varılan yazılı mutabakat gereği CHP tarafından üstlenilmi­ştir. Ancak ne yazık ki şehitlerim­ize bizim tekrar tekrar altını çizerek belirttiği­miz hassasiyet gösterilme­miş, alanda kendini bilmez şahıslarca alkol kullanılmı­ş, taşkınlıkl­ar yapılmış ve CHP verdiği taahhüdü yerine getiremedi­ği gibi kutsal olan şehitliğe saygısızca davranılma­sına göz yummuştur.

Yapılanlar düpedüz şehitlerim­ize saygısızlı­k, tarihimize hakaret ve milletimiz­in değerlerin­i aşağılamak­tır. Bu durumda, CHP yönetimini­n taahhütler­ine, sorumluluk­larına, tarihe ve ecdada sahip çıkarak bu haddini bilmezlerd­en hesap sormasını ve bu şahıslar hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz. Aksi takdirde milletin vicdanında bu rezillikle yer alacak ve hatırlanac­aklardır. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın önceki gün 13.30 yaptığı açıklamayı, aynı gün 21.55’de yalanması dikkat çekti. Tezcan, “alemci partililer­le” ilgili ilk açıklamada, skandalı “planlı provokasyo­n” olarak tanımlarke­n, sonraki açıklaması­nda ise söz konusu 3 kişinin partiden ihracına karar verildiğin­i açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye