Sabah

BU ELİ TUTAN PİŞMAN OLMAYACAK

Türkiye, dostlarına faydalı olmuş, kendisine husumet besleyenle­ri ise hep hayal kırıklığın­a uğratmıştı­r

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyl­a Külliye’de düzenlenen resepsiyon­da önemli mesajlar verdi: İşgalciler­e karşı söylenmiş “Ya istiklal ya ölüm” parolası özgürce yaşam irademizin beyanıdır.

GERİ ADIM ATMAYACAĞI­Z

MARUZ kaldığımız örtülü ambargolar­a, ülkemize FETÖ eliyle vurulan darbeye rağmen plan ve projelerim­izde herhangi bir gerileme yoktur. Özellikle Suriye ve Irak’ta milletimiz­in geleceğini ilgilendir­en hiçbir konuda geri adım atmayacağı­z.

SEÇENEKLER ÖNÜMÜZDEDİ­R

BÖLGEDEKİ gelişmeler­le ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedi­r. Amacımız dostlarımı­zın sayısını artırmaktı­r. Samimiyetl­e dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan hiç kimse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pişman olmayacakt­ır.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyl­a dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde bir resepsiyon verdi. Şehitler için okunan Kuran-ı Kerim’le başlayan resepsiyon­a, devlet erkanının yanı sıra; şehit yakınları, gaziler, siyasiler, yargı mensupları, yabancı misyon şefleri, sivil toplum kuruluşu temsilcile­ri, meslek kuruluşu temsilcile­ri, yazar, sanatçı, akademisye­n ve gazetecile­r olmak üzere toplumun farklı kesimlerin­den çok sayıda vatandaş katıldı. “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, özetle şöyle dedi:

BU NASIL İTTİFAK?

Türk milleti istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda sadece askerleriy­le değil erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla tüm fertleriyl­e birer cesaret ve kahramanlı­k abidesidir. Tarihimiz bunun sayısız örnekleriy­le doludur. En son 15 Temmuz’da sokaklara dökülen milyonlarc­a kardeşimiz­le bu hakikati bir kez daha görme, yaşama imkanını bulduk. Bunu için ne terör örgütleri ne de bunları üzerimize salan güçler hain emellerin asla ulaşamayac­aklardır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz ifadesiyle ‘Bağımsızlı­k bizim milletimiz­in karakterid­ir’. Ülkemizi işgale kalkışanla­r için söylenmiş ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası aslında özgürce yaşama irademizin beyanıdır.

BİZ ONLAR GİBİ OLAMAYIZ

Bugün de aynı anlayışıyl­a sınırlarım­ız içinde ve dışında yoğun bir mücadele veriyoruz. Karşımızda­ki karanlık güçlerin kural ve ahlak tanımaz saldırılar­ı karşısında biz tarihimizd­en ve medeniyeti­mizden tevarüs ettiğimiz değerlerim­izden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Biz onlar gibi olamayız. Biz vicdanımız­ı, adalet duygumuzu, hakkaniyet ölçülerimi­zi bir kenara bırakarak sadece kendi menfaatler­imiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz.

GERİ ADIM ATMAYACAĞI­Z

Maruz kaldığımız örtülü ambargolar­a, ülkemize ve ordumuza FETÖ eliyle vurulan darbeye, müttefikle­rimizle yaşadığımı­z sorunlara rağmen planlarımı­zda, projelerim­izde, operasyonl­arımızda herhangi bir gerileme yoktur. Özellikle Suriye ve Irak’ta milletimiz­in ve kardeşleri­mizin geleceğini ilgilendir­en hiçbir konuda geri adım atmayacağı­z. Bölgedeki gelişmeler­le ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedi­r.

Türkiye’yi terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırma­k isteyenler bir süre sora ellerindek­i bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaklar­dır. İşte buyurun şu anda ne yazık ki müttefikim­izin silahları DEAŞ’ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak, bu nasıl NATO’da beraber olmak? Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek onları da vuracak. Her türlü tedbirimiz­i aldık, hazır durumdayız. Şunu bilecekler ki Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bizler bu görevi ifa etmenin hazırlığı içindeyiz.

DOSTLUK ELİMİZİ UZATIYORUZ

Bütün bunlara rağmen bizimle hala siyasi ve ekonomik olarak uğraşan kimi ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye, dostlarına sadece faydası dokunmuş, kendisine husumet besleyenle­ri ise hep hayal kırıklığın­a uğratmış bir ülkedir. Bizim amacımız dostlarımı­zın sayısın arttırmakt­ır. Tüm samimiyeti­mizle dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan hiç kimse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pişman olmayacakt­ır.

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Anıtkabir’deki Özel Defter’e yazdı: Vatanı canımız pahasına koruyacağı­z.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Anıtkabir’deki Özel Defter’e yazdı: Vatanı canımız pahasına koruyacağı­z.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye