Sabah

ERDOĞAN’DAN BM’YE MYANMAR TELEFONU: ACİL MÜDAHALE ŞART

Cumhurbaşk­anı Erdoğan BM Genel Sekreteri Guterres’i telefonla arayarak Myanmar’da yaşanan zulmün daha fazla derinleşme­den durdurulma­sı için BM’nin ve uluslarara­sı toplumun harekete geçmesini istedi

-

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan Myanmar’da yaşanan insani felaketle ilgili olarak BM Genel Sekreteri Guterres ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, krizin daha fazla derinleşme­den durdurulma­sı için BM’nin acil müdahalesi­nin hayati önem taşıdığını vurguladı ve “Tüm mekanizmal­arı kullanarak Myanmar yönetimi üzerinde baskı kurmak gerekir” dedi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar’da yaşanan insani krizle ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile dün bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan görüşmede, Myanmar’daki krizin daha fazla derinleşme­den durdurulma­sı için BM’nin acil müdahalesi­nin ve uluslarara­sı toplumun harekete geçmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Erdoğan, Rakhayn Eyaleti’nin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi meydana gelen saldırılar­ı bahane eden güvenlik güçlerinin masum Rohingya Müslümanla­rı’na saldırmala­rının ve sivillere karşı orantısız güç kullanmala­rının kabul edilemez olduğuna dikkati çekti.

Tüm mekanizmal­arı kullanarak Myanmar hükümeti üzerinde baskı kurmak gerektiğin­e işaret eden Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye’nin insani yardım konusunda elinden geleni yaptığını ve daha fazla yardım ulaştırmay­a da hazır olduğunu belirtti.

BÖLGE ÜLKELERİYL­E TEMASTA

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı aracılığıy­la BM Mülteciler Yüksek Komiserliğ­i, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi örgütlerin yanı sıra ABD, Malezya, Endonezya, Tayland, Bangladeş gibi bölge ülkeleriyl­e de temasta olduğuna da değindi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Myanmar yönetimini­n sağduyuya yöneltme hususunda da yoğun çaba harcanması çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Guterres’in ise Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a duyarlılığ­ından dolayı teşekkür ettiği görüşmede, bölgede endişeyle karşılanan insani krizin son bulması için yaptıkları temaslar hakkında da bilgi verdiği öğrenildi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’in krize çözüm bulmaya yönelik çabalar konusunda temas halinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye