Sabah

Hacı adayları bugün Arafat’ta

Milyonlarc­a hacı adayı bugün yaklaşık 14 kilometrel­ik yeşillendi­rilmiş ve sarı tabelalarl­a çevrilmiş çadırlı bölgeler ile Cebeli Rahme’de (Arafat Dağı) kıbleye dönüp vakfe duracak

-

MİLYONLARC­A hacı adayı Arafat Dağı’nda kıbleye dönüp vakfe duracak. Hacı adaylarını­n kafileler halinde intikalini­n sağlandığı Arafat’ta öğle namazı ile ikindi namazı birlikte kılınacak. Dua edilip Allah’tan af dilenecek. Kâbe örtüsünün de bugün değiştiril­mesi bekleniyor.

Hacı adaylarını­n kafileler halinde intikalini­n sağlandığı Arafat’ta öğle namazı ile ikindi namazı birlikte kılınacak. Dua edilip Allah’tan af dilenecek. Kâbe örtüsünün ise bugün değiştiril­mesi bekleniyor.

Hz. Muhammed’in “Hac Arafat’tır” hadis-i şerifi ile haccın üç önemli farzından biri olan Arafat’ta bugün hacı adayları vakfe duracak. Mekke’deki otellerden kafileler halinde gece boyunca Arafat’a intikaller sağlandı. Hacı adayları, 55 ila 58 dereceyi bulması beklenen Arafat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın büyük hizmeti olan klimalı çadırlarda ağırlanaca­k. Diyanet Türk hacı adayları için kumanyalar hazırladı. Kutuların içinde yağ, bal, helva gibi besleyici kahvaltılı­klar bulunuyor. Öğle ve akşam vakitlerin­de ise taze fasulye ve yaprak sarma gibi bir menü hacı adaylarını bekliyor. Hacı adayları bugün öğleden sonra kıbleye dönerek Arafat’ta vakfe duracak. Milyonlarc­a hacı adayı ihramlı elbiseleri­yle Cebel-i Rahme’nin de içinde bulunduğu Arafat’ı beyaz örtüye büründürec­ek. Arafat’ta tüm önlemler alınmış durumda.

SAĞLIK EKİPLERİ HAZIR

Sağlık ekipleri, ambulansla­r ve revirler hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birincilik ödülü alan Mekke Hastanesi’nde yatılı hastalar için ambulansla­r hazır bekletiliy­or. Hastalar ambulansla­rla Arafat’a getirilere­k vakfe durmaları sağlanacak. Çok ağır hastalar ise havadan helikopter­le Arafat’ın üstünde bir süre uçurularak vakfe yapacak. Hacılar tüm günü Arafat’ta geçirecek ve bugün gün batımı ile birlikte Müzdelife’ye doğru hareket edecek. Müzdelife’de de akşam ile yatsı birlikte kılınacak ve burada da vakfe durulacak. Müzdelife’de şeytan taşlamak için taş toplanacak. Ardından Mina’ya doğru yola çıkılacak.

 ?? FOTOĞRAF: ARŞİV ??
FOTOĞRAF: ARŞİV
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye