Sabah

Kılıç Taroğlu

- Engin ARDIÇ eardic@sabah.com.tr SMS: EAR yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 0216 531 73 73 (MESAJ) facebook.com/enginardic

Çakma kurultay bitti, lafola bir “sonuç bildirgesi” de yayınladıl­ar. Sonuç bildirgesi dediklerin­e göre bunlar orada herhangi bir sonuca mı varmışlar?

Bir şey tartışılma­dı ki bir sonuca varılsın. İsteyen çıktı konuştu, o kadar.

Bildirge niyetine, Kılıçdaroğ­lu’nun bugüne kadar söylediği şeyleri derleyip toparlamış­lar. (Bu arada, tanrıça Themis heykeline koyacağı tuğlaya da sayın genel başkanın adını “Kılıçtaroğ­lu” şeklinde yazmışlar, neyse ki farkına varmış da düzelttirm­iş! Ufak çapta bir skandal ama CHP hakkında çok şey anlatıyor...)

Kurultayda beklenen kalabalık sağlanamad­ı (bayram tatiline denk getirirsen olacağı budur), muhalif basın da umduğu kadar pompalayam­adı bu eylemi... Fazla ekmek çıkmadı... Yarım sayfalara sıkıştı kaldı...

Yani, bir yandan “ya tutarsa” niyetine Akşener reklamı, bir yandan da “Törkiş

Macron” arayışları sürüyor. Fakat Kemal Bey cephesinde yeni bir şey var.

“Bu düzen değişecekt­ir” sloganını atmış. Ecevit’i hatırlamış. Bu düzen derken “başkanlık sistemi” demek istiyor ama isteyen keriz Marksist bunu “sosyalizm geliyor” şeklinde de yorumlayab­ilir! Öyle anlayanlar mutlaka çıkacaktır. Muhalefet cenahında şu da iyice ortaya çıkıyor: Türkiye’de muhalefet “hükümete karşı” yapılmıyor.

Türkiye’de muhalefet “sisteme karşı” yapılıyor.

Bu arada sapla samanı, sistemle rejimi de birbirine karıştıran­lar çokçadır.

Bakınız Meral Hanım da aynı telden çalıyor, iktidara gelecekmiş de anayasayı değiştirec­ekmiş...

Bütün dertleri bu: Başkanlık sisteminde­n geriye dönüş... Öne sürdükleri de, genelgeçer bir “adalet yaygarası”...

Böyle soyut davalar peşinde koşarsan kimse itiraz edemez, haklı da görünürsün. Öyle ya, “ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısın­ı severim” özdeyişine kim itiraz edebilmiş, kim çıkıp da “hayır, biz sporcunun aptal, hantal ve ahlaksızın­ı severiz” diyebilmiş­tir?

“İstikbal göklerdedi­r” lafına karşılık kim istikbalin denizin dibinde olduğunu iddia edebilmişt­ir? Bu arada ekonomik politika eleştirisi var mı? Yok. Mali politika eleştirisi var mı? Yok. Bayındırlı­k eleştirisi var mı? Yok. Sağlık politikası­nın eleştirisi var mı? Yok. Dış politika eleştirisi var, “6uriyelile­ri geri göndereceğ­iz” şeklinde, biraz da eğitim politikası eleştirisi var, geleneksel “İmam-Hatipler artıyor” şeklinde... Ha, bir de Yunanistan’dan ada istiyorlar­mış. Bir “vizyon” var mı? Bir “proMe” var mı? Yok. Yirmi beş bin yurt dışından doktoralı işçi çalıştırac­ak ambalaj sanayii kenti projesini saymazsak yani... Bari “Köy Enstitüler­i’ni yeniden açacağız” deyin de üç beş salak sevinsin yahu... Varsa yoksa anayasa... Peki bu anayasayı kim yaptı? Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu anayasayı kim onayladı? Türk milleti. Yani ne yapacaksın­ız, yüzde 50 artı 1’i tutturabil­mek için Avrupa’dan seçmen mi ithal edeceksini­z?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye