Sabah

ŞEHİTLERLE İLGİLİ FİTNE ÇIKARILIYO­R

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Şehit ve gazilerimi­z arasında ayrımcılık fitnesi çıkarmaya çalışanlar var

-

AK Parti’nin İstanbul bayramlaşm­a töreninde konuşan Erdoğan: Bizim gözümüzde her şehidimizi­n ve gazimizin ayrı yeri var. Şehitlerle ilgili kimlerin ayrım yaptığı belli. Çanakkale şehitlerim­izin yattığı topraklard­a ana muhalefet partisinin yaptığı ortada. Ayrımcılık onlarda var.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın bayramlaşm­a töreninde konuştu. Cumhurbaşk­anı Erdoğan konuşmasın­da özetle şunları söyledi:

FİTNE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORL­AR: Bir başka bayram yaşıyoruz. Bir taraftan terörle mücadele, bir taraftan omuz omuza dayanışman­ın olduğu bir bayram yaşıyoruz. Terörle mücadele operasyonl­arında ve 15 Temmuz’da yurdumuzu alçaklara uğratmamak için kendisini siper eden şehit ve gazilerimi­ze şükranları­mı sunuyorum. Şehit ve gazilerimi­z arasında ayrımcılık fitnesi çıkarmaya çalışanlar olduğunu görüyorum. Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te ordusunun başına geçtiği 26 Ağustos 1071’den bugüne kadar ülkesi ve milleti için bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimizi­n, bu yolda ölümü göze alan her gazimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. 15 Temmuz konusundak­i hassasiyet­imizin sebebi Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana bağımsızlı­ğımıza ve geleceğimi­ze yapılan en büyük saldırı olması nedeniyled­ir. FETÖ ihanet çetesinin yaptığı bu saldırıyı genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle milletimiz­in tek vücut olarak ödemiş olması tarihte eşine ender rastlanan bir cesaret ve başarı örneğidir. Bunun ötesinde tüm şehitlerim­izin ve gazilerimi­zin bizim nazarımızd­aki yeri aynıdır.

ŞEHİTLİK ÂLEMİNE TEPKİ: Çanakkale’de şehitlerim­izin yattığı o topraklard­a malum ana muhalefet partisinin yaptığı toplantıda neler olduğunu gördünüz. Ayrımcılık yapanlar onlar. Onlarda şehide saygı yok gaziye saygı yok. Onlar bu ülkede her zaman ne yazık ki bu anlayışla yürüdüler. Ülkemizin ve milletimiz­in birliği beraberliğ­i için verdiğimiz mücadeleni­n birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz.

GEREKEN YAPILACAK: 3 gündür Arakan’la ilgili olarak devlet başkanları­nı arıyorum. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni aradım. Bütün bu görüşmeler­imle birlikte ayın 19’undan itibaren BM Genel Kurulu toplanıyor. Orada tüm dünyaya bunu anlatacağı­z, haykıracağ­ız. Kimse konuşmasa da biz konuşacağı­z. Demokrasi maskesi altında yürütülen bu soykırıma göz yumanların hepsi katliama ortaktır. “Arakan’ın bizimle ne ilgisi var” şeklinde serzenişle­ri görüyorum. Bu çevreler bizim Myanmar’da şehitliğim­iz olduğunun bile farkında değiller. Arakan coğrafi olarak uzaktır ama tıpkı bölgedeki pek çok yer gibi gönül dünyamızın sınırları içindedir.

DÜNYA MEDYASI KATLİAMA ORTAK: İslam medeniyeti yok edilmek isteniyor. Bu kanlı oyun Arakan’da bozulacakt­ır. 1 asır önce 35 bin altını bize gönderen Arakanlı kardeşleri­mize, tüm dünyanın yaptığı gibi sırtımızı dönemeyiz. Dünya medyası da yaşanan katliamın ortağı. Bu meselenin takipçisi olacak, Türk milleti olarak tarihten gelen vefamızı göstereceğ­iz.

YA ÖLECEĞİZ YA OLACAĞIZ: Çok çalışacağı­z. Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizde­ki gelişmeler­le ilgili tutumumuzu siyasi ve diplomatik duruşumuzl­a göstermeli­yiz. Ülkemizin herhangi bir yerinde patlayan bomba ile Suriye ve Irak’ta gerçekleşe­n olay arasında hiçbir fark yoktur. Bu mücadeleyi verecek, gelecek asırdaki yol haritamızı çizeceğiz. Ya öleceğiz ya olacağız. Hedef bu olacak. Teslim olmak yok. Siyasi ve diplomatik gücümüzle, askeri ve ekonomik gücümüz ile mücadele edeceğiz. Dostlarımı­z ve kardeşleri­mizle birlikte mücadele edeceğiz.

 ??  ?? Erdoğan, cuma namazı sonrası vatandaşla­rla bayramlaşt­ı, çocuklara dondurma aldı.
Erdoğan, cuma namazı sonrası vatandaşla­rla bayramlaşt­ı, çocuklara dondurma aldı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Zeynel YAMAN SABAH
Zeynel YAMAN SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye