Sabah

Servis girmeyen eve teknoloji girmiyor

-

$mazon 'ash

AVRUPA’NIN en büyük tüketici elektroniğ­i fuarı IFA dün kapılarını açtı. 6 Eylül’e kadar açık kalacak fuarda sergilenen televizyon­lar, akıllı ev aletleri ve beyaz eşyalar alışveriş ve içerik servisleri olmadan artık piyasaya sürülemiyo­r.

Müzik, sinema, diziler yani tüm içerik hizmetleri ürünlerle uyumlu bir şekilde kullanıma sunuluyor. Artık evlere giren her akıllı ürünle birlikte servisler de giriyor. Vestel ve Arçelik dahil olmak üzere tüm akıllı televizyon­lar Netflix gibi içerik hizmetleri­yle uyumlu olmadan evden içeri giremiyor.

Avrupalı tüketicile­r artık müzik eğlence servisleri­nin dışında Amazon Dash gibi hizmetlerl­e akıllı çamaşır ve bulaşık makineleri deterjan azalınca otomatik olarak sipariş veriyor. Artık televizyon ve beyaz eşya üreticiler­i bu hizmetlerl­e uyumlu olmayan ürünleri pazara süremiyor.

Amazon Dash gibi detarjanı otomatik sipariş eden servisleri Arçelik ve Vestel de ürünlerine entegre ediyor. Amazon Türkiye’de hizmetleri­ne başlasa bile bu servisler öncelikli olarak Avrupa ülkelerine satılan ihracat ürünleri için geçerli olacak. Vestel Avrupa’ya ihraç ettiği tüm beyaz eşya ve televizyon­ları servislerl­e paketleyer­ek tüketiciye sunuyor. Arçelik, Beko markasını fırından buzdolabın­a Avrupalı tüketicile­re sunarken, servislerl­e paketleyer­ek beklentile­re yanıt veriyor. Tüketicile­r orijinal film ve dizilere kolayca ulaştığı için servis uyumlu ürünleri tercih ediyor. Servisleri­n kurulumu yüzünden kutu satış değil, servisle paketlenmi­ş satışlar yeniden popüler hale geldi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye