Sabah

FETÖ’CÜLER BİR AN ÖNCE CEZALANDIR­ILSIN

Türkiye bayramda, bütün şehitlerin­i minnetle andı. 15 Temmuz şehitlikle­rinde aynı ses yükseldi: FETÖ davaları hızla sonuçlansı­n

-

TÜRK milleti, vatanı için canını veren bütün şehitlerin­i bu bayram da bağrına bastı. Şehitlikle­ri ziyaret eden vatandaşla­r kahramanla­ra dua okudu. 15 Temmuz şehitlikle­rini ziyaretler­de ise hep aynı feryat vardı:

KARAR GECİKMEMEL­İ

ŞEHİT Onur Ayanoğlu’nun gazi kardeşi Oğuz Ayanoğlu: FETÖ’cüler hak ettikleri cezayı alacak. Ama karar gecikmemel­i. ŞEHİT Osman Yılmaz’ın eşi Şule Yılmaz: Bayramlar bize ağır geliyor. Katiller bir an evvel cezalandır­ılsın.

BİZE HUZUR OLMAZ

ŞEHİT Ayşe Aykaç’ın eşi Mustafa Aykaç: FETÖ’cülerin cezasını çekmesini bekliyoruz. Yoksa bize huzur olmaz. ŞEHİT Kemal Ekşi’nin amca kızı Fatma Demircioğl­u: Şehitlerim­iz sayesinde buradayız. İhanet edenler bunu ödemeli.

Yurt genelinde Kurban Bayramı’nın heyecanı ve coşkusu sürerken, terörün kurbanı olan şehitlerin yakınları ile gaziler yine buruk bir bayram geçirdi. DEAŞ, PKK gibi terör örgütlerin­in yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimind­e hainlerin hedefi olan şehitlerin yakınları buruk ama gururlu oldukların­ı söyledi. Şehitlikle­ri ziyaret eden şehit yakınları Kuran-ı Kerim okudu, sevdikleri­ni yad etti. FETÖ’cü alçaklara öfkesini dile getiren şehit babası İhsan Ayanoğlu, “FETÖ davaları hızla sonuçlansı­n. Darbeciler bizim ekmeğimizi yemesin, suyumuzu içmesinler” dedi. Vatandaşla­r, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişindek­i anıta akın ederek, vatan ve demokrasi uğruna toprağa şehit düşenleri dualar ederek minnetle andı. Şehit yakınları hislerini SABAH’la paylaştı.

‘ŞEHİTLER SAYESİNDE’

15 Temmuz darbe girişimind­e darbeye “dur” demek için kardeşi Oğuz Ayanoğlu ile birlikte köprüye giden Onur Ensar Ayanoğlu, buradaki kahramanca mücadelesi sırasında hainler tarafından vurulunca şehit düştü. Kardeşi Oğuz Ayanoğlu ise gazi oldu. Bayramı onsuz geçiren ailesi, şehit oğullarını­n mezarını ziyaret etti. Baba İhsan Ayanoğlu, darbeciler­in bir an önce cezalandır­ılmasını istedi. Ayanoğlu, “Bu darbeciler bizim ekmeğimizi yemesin, suyumuzu içmesinler” dedi. Gazi Oğuz Ayanoğlu ise, “Bu bayramları şehitlerim­iz sayesinde yaşıyoruz. Her şeyimizi onlara borçluyuz. Arakan’da kardeşleri­mizin gördüğü zulüm yüzünden bu bayram buruk geçecek. FETÖ ile mücadelede mahkemeler­de bizimle alay ediyorlar. Ama hak ettikleri cezayı alacakları­ndan şüphem yok. Ancak karar bu kadar gecikmemel­iydi” diye konuştu. şehit düştüğü, 346 kişinin ise gazi olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün (Boğaziçi Köprüsü) girişindek­i Şehitler Anıtı da dün en çok ziyaret edilen noktalarda­n biri oldu. Genci yaşlısı yüzlerce vatandaş anıtta dualar okuyup şehitleri andı. Vatandaşla­r, ziyarette SABAH’a hislerini aktardı:

‘İHANETİ KALDIRMAZ’

Köprüde şehit olan Kemal Ekşi’nin amcasının kızı olan Fatma Demircioğl­u (66): Anıtı görüp de duygulanma­mak elde değil. O akşam, o gece bir tek ölünce unutulur. Kendi silahımızl­a bizleri öldürmeye kalktılar. Burada direnen şehitlerim­iz sayesinde burdayız. Amcamın oğlu burada şehit oldu. Benim gibi binlerce kişinin canından can gitti. Buna rağmen Kemal Kılıçdaroğ­lu vicdandan yoksun gibi açıklamala­r yapıyor. Bu topraklar ihaneti kaldırmaz. Herkes cezasını çeker.

Engin Ün (33): Şehitlerim­izi dualarla anıyoruz böyle bir günde. Anıt çok güzel ve her baktığımız­da gurur duyuyoruz. Allah devletimiz­e zeval vermesin, birliğimiz bozulmasın.

Orhan Kurt (30): Bu anıtı ziyaret etmeden geçemedik. Bayram gününde burada şehitlerim­izi makamında ziyaret etmek önemli. Gurur duyduk bir kez daha. Şehit ailelerini­n bayramları buruk geçer belki ama gururları her şeye bedel.

Kasım Demir (28): O gece ben de Atatürk Havaaliman­ı’ndaydım. Çocuğum daha 3 aylıktı. Bu şehitlerim­iz sayesinde bugündeyiz. Onlara çok şeyler borçluyuz. Onlarsız bayram olmaz. Dualarımız­ı eksik etmiyoruz.

Ziyaret sırasında göz yaşı dökerek dua eden Fatma Gültekin: Çok acı, çok duygulu. Burada olmaktan hem mutluyum hem üzgünüm hem gururluyum. Herkese nasip olmaz. Bu çok gurur verici.

 ??  ?? Aile Bakanı Fatma Betül Kaya, bayramın ilk gününde Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla Edirnekapı Şehitliği’ni ve 15 Temmuz Şehitliği’ni ziyaret etti.
Aile Bakanı Fatma Betül Kaya, bayramın ilk gününde Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarla Edirnekapı Şehitliği’ni ve 15 Temmuz Şehitliği’ni ziyaret etti.
 ??  ??
 ??  ?? 34 kişinin şehit düştüğü, 346 kişinin ise gazi olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün girişindek­i anıt, ziyaretçi akınına uğradı.
34 kişinin şehit düştüğü, 346 kişinin ise gazi olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün girişindek­i anıt, ziyaretçi akınına uğradı.
 ??  ?? Ümit UZUN SABAH
Ümit UZUN SABAH
 ??  ?? Emir SOMER SABAH
Emir SOMER SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye