Sabah

Türkiye, kurbanı dünyayla paylaştı

Kızılay, Diyanet Vakfı ve STÖ’ler dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi Müslümanla­r için kurban kesti

-

HİÇBİR bayramda gönül coğrafyası­nı unutmayan Türkiye, Kurban Bayramı’nda da dünya mazlumları­na yardım elini uzattı. Türkiye Kızılayı 125 bin bağışçı adına 33 ülkede 3 milyon kişi için kurban kesiyor. Türkiye Diyanet Vakfı, yurtdışınd­a 400 bölgede kurban kesimi ve dağıtımı yapıyor. Bu kurban seferberli­ğine çok sayıda vakıf ve dernek de ortak oluyor.

Türkiye Kızılay’ı, gönül coğrafyası olarak adlandırıl­an 4 kıtada, 33 ülkede, yüzlerce şehir ve binlerce bölgede 3 milyon insanın sofrasına kurban bereketini dağıttı. Kurbanını Türk Kızılay’ına bağışlayan 125 bin bağışçının adına dünyanın dört bir yanında usulüne uygun kesilen kurbanlar ihtiyaç sahipleri ve yoksullara tek tek ulaştırıld­ı.

FETÖ GİTTİ, BAĞIŞ ARTTI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Dünyanın neresinde ihtiyaç varsa, Ulanbatur’dan Usturumcu’ya; Bişkek’ten Mogadişu’ya; Aden’den, Sana’ya; Suriye’den Irak’a kadar vekaleten kurban bağışlarım­ız ihtiyaç sahiplerin­e dağıtmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Kınık’ın katılımıyl­a Makedonya’da vekaleten bağışlanan 1200 hisse kurban, ihtiyaç sahiplerin­e dağıtıldı. Kızılay Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Bulgarista­n, Sırbistan’ın Sancak bölgesi, Kırgızista­n, Moğolistan, Tataristan,Afganistan, Bangladeş, Pakistan, Filistin, KKTC, Lübnan, Suriye, Yemen, Irak, Somali, Senegal, Nijer, Çad, Sudan, Gine, Kamerun, Burkina Faso,Uganda, Etiyopya, Kenya ve Cibuti’de vekaletle kurban kesimi gerçekleşt­irildi.

Kızılay, dünya genelinde 10 bin 380 büyükbaş, 9 bin 860 küçükbaş kurban kesimi gerçekleşt­irmiş oldu. 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından FETÖ’nün çökme noktasına gelmesi Kızılay’a kurban bağışların­ı 2 kat arttı. Başkan Kınık, “15 Temmuz’dan sonra halk vekaletini güvenilir kurum olarak Kızılay’a verdi” dedi.

 ??  ?? Kurban kesiminde vatandaşla­r genellikle toplu kesim yerlerini tercih etti. Bini aşkın acemi kasap hastanelik oldu.
Kurban kesiminde vatandaşla­r genellikle toplu kesim yerlerini tercih etti. Bini aşkın acemi kasap hastanelik oldu.
 ??  ??
 ??  ?? Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye