Sabah

YILDIRIM: ZULME RIZA GÖSTERMEK DE ZULÜM

Başbakan Yıldırım, bayram namazı sonrası Arakan’daki Müslüman katliamına dikkat çekti. Yıldırım, BM’nin daha aktif rol alması gerektiğin­i vurgulayıp, “Aksi halde bu kurumun güvenilirl­iği daha da sorgulanır hale gelir” dedi

- 6

Başbakan Binali Yıldırım, bayram namazını İstanbul’daki Süleymaniy­e Camisi’nde kıldı. Erken saatlerde Süleymaniy­e Camisi’ne gelerek sabah namazını da burada eda eden Yıldırım, Kanuni Sultan Süleyman’ın türbesini ziyaret etti. Namaz sonrasında vatandaşla­rla bayramlaşa­n Yıldırım, kendisine sevgi gösterisin­de bulunanlar­la fotoğraf çektirdi. Basın mensupları­yla da bayramlaşa­n Yıldırım, şu açıklamala­rı yaptı:

AH VAH YETMEZ: (Arakan’daki katliam) Sadece bir araya gelip ‘ah vah, ne kadar kötü, yapmayın, etmeyin, kınamak’ gibi yasak savma kabilinden tedbirleri değil bizatihi bu şiddete, bu katliama sebep olan Myanmar yönetimine daha etkin tedbirler ve müeyyidele­r getirilmes­i lazım. Aksi halde Birleşmiş Milletler’in güvenilirl­iği sorgulanır hale geldi, daha da güven noktasında bu kurum insanlığın gözünde gittikçe alt sıralara düşecektir.

HESABINI VERECEKLER: Uluslarara­sı toplumun daha aktif olması ve bu konuda farklı standardı terk etmesi gerekir. Zulüm, her tarafta zulümdür. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme rıza göstermek de zulümdür. Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün de kendi kapasitesi­nde bir yandan insani yardımları yapmaya çalışırken, diğer yandan bu zulmün, bu katliamın durdurulma­sı ve orada yaşayan dindaşları­mızın üzerindeki bu baskının kaldırılma­sı için gerekli çabaları, gerekli girişimler­i sürdürmekt­edir. Sayın Cumhurbaşk­anımızın muhtelif devlet adamlarıyl­a, devlet başkanları­yla yaptığı görüşmeler var. Bizim gayretleri­miz var. Bunlar devam edecek. Bir kez daha insanlık dışı bu katliamı, bu vahşeti şiddetle lanetliyor­uz, er geç bunu yapanlar, kanun önünde, insanlık önünde hesabını verecektir.

Yıldırım, cuma namazını Ataşehir’deki Mimar Sinan Camisi’nde kıldı, cami çıkışı çocuklara hediye dağıttı.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye