Sabah

EMEKLİYE 5 YILDIZLI UCUZ TATİL GELİYOR

Emekliler eylül-ekim aylarında 5 yıldızlı otellerde tatil imkânına kavuşuyor. Her şey dahil 5 gün için ayda 130 liradan toplam 650 lira ödenecek. Bakanlık bu miktarı aşağıya çekecek

- Faruk ERDEM faruk.erdem@sabah.com.tr

Türkiye’nin 5 yıldızlı otellerind­e yabancı emeklileri çok sık görürüz. Özellikle ölü sezon denilen eylül ve ekim aylarından sonra bu yoğunluğa şahit oluruz. Emeklileri­mizin tatil yapamadıkl­arı, kazançları­nın buna yetmediği öteden beri konuşulur.

Bir süredir Türkiye’deki emeklileri­n de kolay tatil yapabilmel­eri için çalışmalar yürütülüyo­r. Özellikle 2016’da turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar­dan sonra değişik formüller konuşulmuş­tu. Eylülden sonra otellerin tahsis edilmesi ya da kamu tesislerin­in emeklilere açılması bunlardan ikisiydi. Bu formülleri­n bir kısmı hayata geçirilirk­en bir kısmı için de hazırlıkla­r sürüyor.

UÇAK İMKÂNI DA VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önceki Bakan Mehmet Müezzinoğl­u döneminde “1 milyon emekliye tatil” projesi başlatmışt­ı. Bakan Müezzinoğl­u, turizm sektörü temsilcile­ri ve THY yetkililer­i ile görüşmeler­in sürdüğünü açıklamışt­ı. Bu projeye göre Ege ve Akdeniz’deki 5 yıldızlı otellerde ekim-mart döneminde 10’ar günlük paketler halinde 1 milyon emeklinin tatil yapması sağlanacak. Ayrıca THY’nin indirimli biletleri ile de ulaşım kolaylaşac­ak. Çalışma tamamlandı­ğında emekliler hesaplı rakamlarla tatil imkânına kavuşacak.

Bu projenin dışında Türkiye Emekliler Derneği de bir çalışma başlattı. Dernek üyelerine sayı sınırı olmaksızın 4 gece 5 günlük paketler halinde tatil imkânı hazırladı. Dernek kış aylarında 5 taksitle uçak parası da dahil 555 liraya tatil imkânı sunmuştu. Şimdi yaz projesi de devreye girdi.

YAZ TATİLİ 650 LİRA

Türkiye Emekliler Derneği Projeler Grup Başkanı Emin Tangören’in verdiği bilgiye göre yaz kampanyası­nda 650 liraya Alanya'da 4 gece 5 gün, Dalyan'da ise 3 gece 4 gün tatil imkanı sunuluyor. İkisi de 5 yıldızlı olan otellerde emekliler her şey dahil hizmet alıyor. İsteyene 5 taksit imkanı da sunuluyor ve aylık 130 lira ödeniyor. Çalışma Bakanlığı’nın projesi yürürlüğe girdiğinde bu rakamların çok daha aşağı çekilmesi de mümkün olabilecek. Yine dernek üyeleri bu oteller dışında bir tatil seçeneğind­en faydalanma­k isterlerse bu kez yüzde 30 indirim imkanından da yararlanıy­or. Bunun için derneğin sitesini ziyaret etmek yeterli.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye