Sabah

Erdoğan şehit Halil İbrahim’i uğurladı

-

HAKKÂRİ’NİN Çukurca ilçesindek­i terör saldırısın­da şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Gürel, son yolculuğun­a uğurlandı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Gürel için Çatalca Ulu Cami’de öğle vakti düzenlenen törene katıldı. Törene Erdoğan’ın yanı sıra şehit Gürel’in babası Kani Gürel, annesi Aysel Gürel, erkek kardeşi Alihan Gürel ile kız kardeşi Duygu Şeker, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Çatalca

Belediye Başkanı Cem Kara ve vatandaşla­r katıldı. Cenaze töreninde Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nden subay, astsubay ve uzman düzeyinde çok sayıda personel de hazır bulundu. Erdoğan, cenaze namazı öncesi şehidin babası ve kardeşine taziyeleri­ni iletti. Gürel’in cenazesi kılınan namazın ardından askerlerce omuzlanara­k, top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşındıkta­n sonra, cenaze aracıyla Edirnekapı Şehitliği’ne götürülere­k burada toprağa verildi.

Çukurca’da PKK’nın roketli saldırısın­da şehit olan er Halil İbrahim Güler’in babası Kani Güler, “Vatan sağolsun. Diyecek bir şey yok.” dedi. Şehitten geriye önceki gün ailesine gönderdiği son fotoğrafı kaldı.

Erdoğan, cenaze törenin ardından AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı’na geçti. Burada halka seslenen Erdoğan, vatandaşla­rın, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganları üzerine, “Biz sadece rükuda, sadece secdede Rabbimizin huzurunda eğiliriz. Hiçbir beşeri gücün karşısında eğilmedik ve eğilmeyece­ğiz” dedi.

Erdoğan, “Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Libya’da bunları yaşadık. Hele hele Myanmar’da maalesef çok büyük katliamlar yapıldı. Bütün bu katliamlar karşısında insanlık Myanmar katliamına sessiz kaldı” dedi.

Konuşmasın­ın ardından Erdoğan, kendisini dinleyen vatandaşla­rla bir süre sohbet etti. Erdoğan, ağlayarak yanına gelen Nazan Kurtan adlı kadın çiftçiye de yardım sözü verdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye