Sabah

Tatilciler­in dönüş çilesi

Bayra tatilinin son ünü tatil ilerin

-

Kurban Bayramı’nı şehir dışında geçiren vatandaşla­rın 10 günlük tatilin son gününde dönüşleri karayolu, otogar, feribot iskeleleri ve havaalanla­rında yoğunluk oluşturdu. Çanakkale ve izmir istikametl­erinden İstanbul’a gelen araçlar nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Kocaeli TEM otoyolu İstanbul yönünde trafik yer yer kilitlendi.

Kocaeli TEM otoyolu İstanbul istikameti­nde trafik durma noktasına geldi. Sabah erken saatlerde başlayan ve akşam saatlerind­e yoğunlaşar­ak devam eden trafiğe takılan sürücüler, İzmit Bekirdere viyadükler­i ile Gültepe tünelleri arasında ağır ağır ilerledi. Bazı araçların arızalanma­sı, zaman zaman da maddi hasarlı kazalar trafiğin kilitlenme­sine yol açtı. Araç yoğunluğu gün boyu devam etti.

Tatilciler­in bayram dönüşlerin­i son güne bırakmalar­ı, Yalova’da hem karayolund­a hem de İDO’ya ait Topçular İskelesi’nde yoğunluğa neden oldu. Vatandaşla­r, dönüşlerin­de karayolunu­n yanı sıra hem Osmangazi Köprüsü’nü hem de İDO’ya ait TopçularEs­kihisar Hattı’nı aktif olarak kullandı. İstanbullu­ların dönüş için Osmangazi Köprüsü’nü de tercih etmeleri sebebiyle geçen yıllara göre kent merkezinde­n geçen karayollar­da trafik tıkanıklığ­ı ve uzun araç kuyrukları oluşmadığı gözlendi.

İDO’ya ait Eskihisar-Topçular hattında da yer yer yoğunluk yaşandı. Bayram tatilinin son günü nedeniyle İDO gerekli önlemleri alarak sefer yapan 15 arabalı vapur sayısını 18’e çıkarttı. İstanbulli­nes da Eskihisar-Tavşanlı hattında 4 feribotla hizmet verdi. Önceki gece 12.00’den 16.00’ya kadar yapılan 290 seferde 12 bin 780 araç taşındı.

Atatürk Havaalanı ve Esenler’deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüşler nedeniyle önceki günden itibaren başlayan yoğunluk dün de devam etti. Otobüsler otogar girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Güvenlik güçleri otogar içinde önlem alırken, otobüsleri­n peronlar dışında yolcu indirmeler­ine izin verilmedi. Bayram tatili için yurt dışından gelen Türk vatandaşla­rın ülkelerine dönüşleri nedeniyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nin pasaport kontrolü bölümünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Marmara, Avşa ve Bandırma’dan ek seferler koydu. Tatilciler­in dönüşleri Bandırma iskelesind­e herhangi bir yoğunluğa sebep olmadı. İDO bayramın son gününde BandırmaYe­nikapı ve Yenikapı-Bandırma arasında toplam 8 sefer yaptı.

Güney Ege’nin gözde tatil merkezleri Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye’ye ulaşım sağlanan karayollar­ında tatilin son gününde trafik çilesi yaşandı. Tatilciler, Menteşe ilçesi Bölge Kavşağı ile Gülağzı ve Dirgeme kavşakları­nda uzun kuyruklar oluşturdu. Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerind­en dönen tatilciler­in büyük bölümü Muğla-Denizli, Muğla-Antalya, Muğla-Aydın karayolund­a yoğunluğa neden oldu.

Tatilin son günü Tekirdağ, Çanakkale, Avşa ve Marmara adalarında­ki tatilciler­in dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ-İstanbul kara yolunda da trafikte ciddi aksamalar meydana geldi. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Çanakkale, Lapseki ve Çardak iskeleleri­nde araç kuyruğu gün boyunca 500 metre civarında seyretti. metal yorgunluğu yarışı... deyiniz, ister bayrak devam sürüyor... Sürmeye edecek. ... Ak Parti için Hepsi var... Örgütlerde... ki...

Bu demektir Erdoğan

 ??  ?? ANA OLU OTO OLU ATAT RK A AALAN
ANA OLU OTO OLU ATAT RK A AALAN
 ??  ??  ALO A
ALO A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye