Sabah

O hain, YPG saflarında­n Tunceli’ye gönderilmi­ş

Tunceli’den Kahramanma­raş’a kadar 414 kilometre takip edildikten sonra ölü ele geçirilen terörist YPG saflarında­n Türkiye’ye giriş yaptı

-

TUNCELİ’DEN Kahramanma­raş’a kadar 414 kilometre takip edildikten sonra düzenlenen operasyond­a ölü ele geçirilen 3 teröristte­n, MLKP’nin Türkiye kırsal alan sorumlusu “Hüseyin Akçiçek’in 2 yıl önce gittiği Suriye’nin Serekaniye şehrinde YPG’ye destek için MLKP’nin kurduğu taburun sorumluluğ­unu yaptığı belirlendi. İstihbarat birimlerin­in tespitleri­ne göre, 2014’te Kuzey Irak’a giden Akçiçek, Suriye sınırındak­i Şengal Dağı’nda YPG saflarına katıldı. Geçen yıl ise Ceylanpına­r’ın karşısında­ki Serekaniye’de MLKP tarafından kurulan ve sözde S. Serkan adı verilen taburun sorumluluğ­unu yürüttü. Bu dönemde ayrıca, hem YPG’lilere hem de özellikle AK Parti’yi hedef alan bir bildiriyle Türkiye’de ‘ortak eylem’ yapacaklar­ını açıklayara­k, Birleşik Devrim Hareketi adı altında birleşen, MLKP, PKK, TKP/ML, DKP, MKP, TKEP/L, TİKB, THKP-C/MLSPB ve Devrimci Karargah gibi 10 sol örgütün, Türkiye’den giden üyelerine silah ve bomba eğitimi verdi.

Ardından da, PKK’nın Kandil’deki elabaşılar­ından Duran Kalkan’ın emriyle Tunceli’ye gönderildi. PKK ile birlikte Tunceli’de silahlı faaliyet gösteren bu örgütlerle hareket eden Akçiçek, 8 Eylül 2016’da ölü olarak ele geçirilen örgütün Ovacık sorumlusu Arjin Selçuk kod adlı Berfu Dilan Canbay ile Tunceli kırsalında aynı sığınakta kaldı.

Terörist, beraberind­eki hainlerle geçen ay Kahramanma­raş’taki operasyond­a öldürüldü.

Aynı operasyond­a yaralı olarak yakalanan Gürbüz Topçu adlı teröristin de 2012’de Ovacık Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edildiği hain saldırıyı düzenlediğ­i belirlenmi­şti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye