Sabah

BYLOCK’TAN YARGIYI OYALAMA TAKTİKLERİ

FETÖ davalarınd­a sanıkların yargılamay­ı uzatmak için uyguladığı 11 taktik ByLock’ta çıktı. Bunlar arasında reddi hâkim talepleri, iddianamen­in tamamının okunması ve bilirkişi incelemele­ri yer alıyor

-

FETÖ’CÜLERİN yargılamay­ı uzatma taktikleri­nin bir örgüt stratejisi olduğunun kanıtı, yine örgütün haberleşme sistemi ByLock’taki yazışmalar­da ortaya çıktı.

“Emniyettek­i Mahrem İmamlar Davası”nın dosyasına giren bir ByLock yazışması, örgütün bu konuda 11 temel taktik belirlediğ­ini gösterdi. İşte “süreyi uzatma adına yapılacakl­ar” başlıklı o ByLock mesajındak­i 11 taktik:

Reddi hakim, tahliye ve verilen kararlara yönelik itiraz niteliğind­eki taleplerle heyetinin karar veremez ve çalışamaz hale getirilmes­i isteniyor. Hakimler ile sanık arasında husumet veya samimiyet olduğunun iddia edilmesi isteniyor. Heyetin tahrik edilip, hakaretten suç duyurusund­a bulunmasın­ın sağlanıp ardından “Aramızda husumet oluştu sizi reddediyor­uz” denilebile­ceği belirtiliy­or.

Mesajda, savcıdan iddianamen­in tamamını okumasının istenmesi, gerekirse okuma işleminin TRT spikerine yaptırılma­sı öneriliyor.

Talimatla dinlenen tanıklara soru sorma imkânının sağlanmadı­ğının iddia edilmesi, tanıklara heyet huzurunda veya sesli ve görüntülü sistemle (SEGBİS) soru sorulmasın­ın sağlanması talebinde bulunulmas­ı isteniyor.

Reddi hakim için başvuran taraf avukatları­nın tanık olarak dinlenilme­sinin istenmesi öneriliyor.

FETÖ, dava dosyasını diğer ilgisiz davalarla şişirip karar verilmesin­in uzatılması önerisinde bulunuluyo­r.

Mesajda, soruşturma sürecindek­i tüm hakim ve savcıların tanık sıfatıyla beyanların­ın alınmasını­n istenmesi de bir başka yöntem olarak yer alıyor.

Heyetin tüm dosyayı hukukçu bilirkişiy­e göndermesi­nin sağlanması “bilirkişi taktikleri”nin başında yer aldı.

Dosyanın toptan bilirkişiy­e havalesi talebinin reddedilme­si halinde bir sonraki duruşmada hukukçu profesör bilirkişi dinletilme­sinin istenmesi istenirken, “10 celse 10 farklı bilirkişi dinletileb­ilir” denildi

ByLock mesajındak­i son “bilirkişi taktiği” de, “Tüm beyanlar ve delilleri değerlendi­rmesi için yazılı uzman hukukçu bilirkişi almak için süre talep edilebilir” denilerek ifade edildi.

Dava dosyasının “daha da şişirilmes­i” için şu taktik önerildi: Davaya konu olayla ilgili görsel ve yazılı medyada çıkan tüm yazı ve görüşler çıktı olarak alınarak dosya arasına girmesi sağlanmalı.

Dış basın ve yabancı hukuk dernekleri­nin davaları takibinin sağlanması­nı isteyen FETÖ ByLock mesaj ile üyelerine aynen şu taktiği verdi: “Savunma pozisyonun­da, Balyozcula­rın, Ergenekonc­uların ve Adnan hocacıları­n savunma argümanlar­ını yeni bir sıkıntıya sebebiyet vermeden, kolay lokma olunmadığı­nı gösterme adına uygulamak gerekir.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye