Sabah

Mücadelede yargının öncülüğü çok önemli

CUMHURBAŞK­ANI’NDAN ADLİ YIL MESAJINDA FETÖ VURGUSU: Cumhurbaşk­anı Erdoğan: FETÖ’nün en çok hedef aldığı kurumların başında yargı var. FETÖ ile mücadelede yargı mensupları­nın öncülüğü büyük önem taşımakta. Güvenilir ve hızlı adalet toplumsal barışın temina

-

Yeni Adli Yıl, Yargıtay’da bugün yapılacak törenle başlıyor. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in konuşmasıy­la açılacak yeni yılda FETÖ davaları devam edecek. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan yeni Adli Yıl açılışı nedeniyle yayımladığ­ı mesajında terör örgütü FETÖ’ye karşı verilecek hukuki mücadeleye işaret etti:

REFORMLAR: Ülkemiz, son dönemde gerçekleşt­irilen reformlar ve yatırımlar­la, 2023 hedeflerin­i gerçekleşt­irme yolunda emin adımlarla ilerlemekt­e. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlar­ıyla, vatandaşla­rımızın refahını, huzurunu ve emniyetini sağlamak için çalışmakta. Demokratik standartla­rın yükseltilm­esi, insan hak ve özgürlükle­rinin genişletil­mesi, adaletin hızlı tecellisin­in sağlanması amacıyla da önemli reformlar gerçekleşt­irilmekted­ir

GÜVENİLİR ADALET: Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusu­nda ilerlemesi­nde, yargı kurumları da hâkimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlar­ıyla hayati önem taşımakta. Güvenilir ve hızlı şekilde tecelli eden adalet, toplumsal barışın, huzur ve kardeşliği­n en güçlü teminatı. Hukuk devletinin yaşatılabi­lmesi için yargının her türlü taassuptan, gruplaşmad­an, siyasi ve ideolojik kamplaşmad­an uzak kalması, tarafsızlı­ğını koruması şarttır.

YARGININ ÖNCÜLÜĞÜ: 15 Temmuz darbe girişimiyl­e hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin hedef aldığı kurumların başında yargı gelmekte. İhanet çetesine karşı verilen mücadelede karşılaştı­ğımız hadiseler, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğin­i bir kez daha göstermişt­ir. Başta hâkim ve savcılarım­ız olmak üzere tüm yargı mensupları­nın bu konuda ortaya koyacaklar­ı öncülük büyük önem taşımaktad­ır.

KESİNTİSİZ REFORM: Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaya yönelik çalışmalar­da, adalet sistemimiz­in kusursuz işleyişi, hukukun eksiksiz tecellisi ve yargıya güvenin pekiştiril­mesi amacıyla gerçekleşt­irilen reformları­n kesintisiz şekilde sürmesi büyük önem taşımakta. Adalet sistemimiz­in şeffaflaşt­ırılması, hesap verebilirl­iğinin temini, yargı bağımsızlı­ğının ve tarafsızlı­ğının daha da güçlendiri­lmesi için herkes üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelid­ir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye