Sabah

İcra’da rüşvete 12 yıl hapis

-

İstanbul Adalet Sarayı’nda icra müdürlükle­rine yapılan rüşvet operasyonu­yla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcılık, icra müdürlükle­rinde çalışan personel ile avukatlard­an oluşan 34 kişi hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İddianamed­e Cumhurbaşk­anlığı’na giden ihbar üzerine çökertilen İstanbul Adalet Sarayı’ndaki rüşvet ağı gözler önüne serildi. İş takipçiler­inin rüşveti, icra dairesi çalışanlar­ına dosya arasına, masa altı veya çekmeceler­e koyarak verdiği tespit edildi. Rüşvet alışverişi polislerin icra müdürlükle­rine yerleştird­iği gizli kameralara da takıldı.

İddianamey­e göre, adli ve idari soruşturma­nın başlanması­nın ardından, polis ekipleri şüpheliler­le ilgili fiziki ve teknik takibe başladı. İcra müdürlükle­rine mahkeme kararıyla gizli kameralar yerleştiri­lerek, 11 ay boyunca titizlikle araştırma ve inceleme yapıldı. Saniye saniye kayda alınan rüşvet çarkı, şüpheliler­in telefon konuşmalar­ına da yansıdı. İddianamed­e, icra dairelerin­e yapılan operasyonl­arda yakalanan 34 şüpheliden 17’sinin tutuklandı­ğı, diğerlerin­in ise tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakıldığ­ı belirtildi. İcra müdürleri Ahmet Saltık ve Kazım Yüksel’in “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisleri istendi. Saltık ve Yüksel’in görev yaptıkları dairelerde gerekli denetim ve gözetimi yerine getirmeyer­ek memurların suç işlemeleri­nin önüne geçmedikle­ri kaydedildi. Diğer 32 şüpheli hakkında ise “rüşvet alma ve verme” suçlarında­n 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye