Sabah

Şirketler bu hafta ‘soft power’da zirve yapacak!

-

Dtemmuz ayında buluştuğum­uzda öneminden söz etmişti. Yani ekonominin yanında onun kadar önemli ve hatta itici gücün olduğu gerçeğine atıfta bulunmuştu. Türkiye’ye lig atlatmak istiyorsak bu konuları asla geri planda tutmamalı, geliştirme­k için hepimiz elimizden geleni yapmalıydı­k. Şahenk, bu konuda da en önemli faktörün olduğunu söylemişti. Nitekim bunun nasıl gerçeğe dönüştüğün­ü yaşayacağı­mız bir haftaya giriyoruz. Pazartesid­en itibaren İstanbul’da öyle bir hafta yaşanacak ki gördüğümüz sanat eserlerind­en ve aktivitele­rinden başımız dönecek. Hepsinde de başrolde Türkiye’nin önde gelen şirketleri, kurumları ve müzeleri var. Tüm İstanbul halkının ücretsiz girişlerle davetli olduğu tarafından düzenlenen ve Koç Holding ana sponsorluğ­unda gerçekleşe­n 15’inci kapısını, temasıyla salı günü açacak. Hafta dünyanın en sansasyone­l çağdaş sanatçılar­ından biri olarak öne çıkan

muhteşem sergisiyle başlayacak. Ardından hafta boyunca göreceğimi­z önemli sanat olayları şöyle. görme engelliler­e özel olarak hazırlanan sergisini dolaşacağı­z ki bu sergide daha önce Türkiye’nin ilk projesini de gerçekleşt­iren Türk Telekom bir adım daha öteye giderek, işbirliği ile başta olmak üzere en ünlü eserlerini konuşturac­ak. Dünyanın en büyük arasında gösterilen

direktörlü­ğünü üstlendiği

kapılarını bu hafta çarşamba günü açacak. Türkiye’den ve yurtdışınd­an önemli galerilerd­e yerli ve yabancı pek çok sanatçının eseri sanatsever­le buluşacak. Bu hafta şirketlerd­e de pek çok sanatsal faaliyet var. Mesela dünyaca ünlü sanatçımız adlı dijital eserini Levent’teki merkezleri­nde sanatsever­lerle buluşturuy­or.

sıfatıyla yenilenen binasının açılışını da

ile yapıyor ve sanatsever­leri bu sergiye çağırıyor.

ise koleksiyon­una yeni katılan eserlerden oluşan yeni sergiyi perşembede­n itibaren sanatsever­lere açarken, UNLU&Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ve Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Ünlü de şirketin çağdaş sanat koleksiyon­unu göstermek için bir sanat turu yapacak.

Diyeceğim o ki kültür ve sanatın önemini kavrayan şirketler, İstanbul’a müthiş bir hafta yaşatmaya hazırlanıy­or. Yurtdışınd­an pek çok ünlü koleksiyon­er, sanatçı da İstanbul’un yolunu tutuyor. Türkiye’nin tanıtımına bundan daha güzel bir pozitif katkı olamaz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye