Sabah

İzmir’de unutulmaz günler!..

-

Yıllar sonra Folkart sayesinde yeniden canlandırı­lan Fuar günleri ve ardından gelen Kurban Bayramı birleşince, İzmir’de unutulmaz 10 gün yaşadım..

Bir yanda, bir araya gelmiş dört kardeş ve aileleri, öte yanda, İzmir’deki yürekten, adeta ikinci ailem gibi olmuş dostlar gurubu ve de.. gece birlikte çalıştık. Besim, tıpa tıp, Zeki!.. Ardından o unutulmaz, Muazzez.. Ve final.. Tina Turner..

Olmaz böyle bir şov.. Besim yıllardır New York’ya yaşıyor. Bodrum’a tatile gelmiş.. Sami bizi topladığın­ı haber verince, bir gece için İzmir yollarına düşmüş.. Dostluğa, kardeşliğe bak..

Yıllar önce, Ortaköy’de Ertekin’de otururken, bir hafif çığlık.. Kafamı çevirdim. Bir genç kız.. Ayağı burkulmuş, Ortaköy’ün o kargacık, burgacık yollarında.. Hemen orda çökmüş. Yanında annesi.. Babası.. Genç kız “Bir şey yok, korkmayın” diyor, telaşı görünce.. “Ben tıp öğrencisiy­im bilirim merak etmeyin” diyor.. Müdahale ettim..

“Ben de 40 yıldır spor yazarıyım. Bilirim, hemen buz koymak lazım.”

İşaret ettim. Ertekin’in garsonu bir naylon poşete buz doldurdu. Kızı oturttuk, Buzu burkulan bileğe bastık..

O kızın ve ailesinin Çandarlı’daki yazlığında­ydık, bizim aile ve dostlarla bu defa..

O buzla başlayan dostluk, nasıl sımsıcak oldu zaman içinde.. O kız, Tıbbiye’yi bitirdi, doktor oldu. Harward’da ihtisas.. Van’da zorunlu hizmet.. Bu yıl başında tanıdım, çok sevdim, harika bir delikanlıy­la da evlendirdi­k.

O düğünde Kemaller vardı. Ankara’da.. Çok iyi dost oldu, onlar da..

Yaz tatilinde de ağbimlerle tanıştırdı­m onları işte..

Çerkezoğlu Ailesi.. Baba Mustafa Bey, Emekli bir Emniyet mensubu.. Anne Ayşe Hanım, öğretmen.. Ve de birbirinde­n harika kızlar ve torunlar.. Yemekler ve mangal, fırtına gibi esen poyraza rağmen öyle sıcak geçti ki.. Gecenin bir vakti çıktık.. Ağbim “Ne harika insanlar bunlar.. Beş dakikada kaynaştık, 40 yıllık dost gibi olduk. İyi ki getirdin bizi” dedi..

Duygu dolu başka saatleri de, gene o taraflarda, Foça’da yaşadık.. Orada, Hayati ve Necati Dayımların yazlıkları vardı. Bizi harika ağırlarlar­dı. Önce Hayati, sonra, bizim aileyi gazeteci yapan Necati dayımı kaybettik. Onun evine, yengeme gittik, bayramlaşm­aya.. Ağlamaya başladı Perihan yengem.. “Yok” dedim.. “Ağlamak yok..” Devam etse, ben de hüngür.. Orada ne anılarım var, çifte dayılarıml­a..

Bu arada.. Çandarlı, Foça yolları dünya güzeli.. Cennet kıyılar koylar.. O yollarda bir yere varmasanız da gidilir.. Yol yaşanır, tek başına ayrıca..

Salıya devam tabii..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye