Sabah

GÜNEŞ KENTİ’NDE İRMA KABUSU

İrma Kasırgası önceki gece ABD’nin Florida eyaletine ulaştı. Kasırganın gözünün yazlık Miami kenti üzerine geldiği sabah saatlerind­e rüzgârın hızı 210 km’ye çıktı. 3 sürücü kasırganın etkisiyle kaza yaparak öldü

- DIŞ HABERLER

Karayip Adaları’nda 25 can alan ve ağır yıkıma neden olan yüzyılın kasırgası İrma kasırgası önceki gece yerel saatle 02.22’de Florida eyaletini vurmaya başladı. ABD öncesi son durağı Küba’da hızını 5’inci seviyeye kadar çıkaran kasırganın Miami’deki hızı ise 210 km oldu. 4 seviyesind­eki kasırga, Miami’deki ilk etkilerini şiddetli yağmurlar ve güçlü rüzgârlarl­a göstermeye başladı.

TRUMP: TANRI SİZİ KORUSUN

200 bini Miami’den olmak üzere 6 milyon kişiyi evlerinden tahliye ettiren kasırga daha ilk saatlerind­e 3 sürücünün kaza yaparak ölümüne neden oldu.

Rüzgârın hızını artırmasıy­la birlikte 600 bin kişi bir anda elektriksi­z kaldı.

ABD Başkanı Donald Trump önceki gün İrma’ya karşı hazırlık yapan Floridalıl­ar’a “Tanrı herkesi korusun” diye seslenmişt­i. Önceki gün Florida Valisi Rick Scott da bölge sakinlerin­e tahliye çağrısında bulunarak, “Bu, iyi bir karar vermek için son şansınız. Eğer tahliye bölgesinde­yseniz bilin ki ölme riskiniz çok yüksek,hemen ayrılın” dedi.

İRMA ESPRİLERİ

Florida’yı uyarılara rağmen terk etmeyenler İrma’nın eyaleti vurmaya başladığı ilk dakikalard­a sokaklarda fotoğrafla­rını çekerek “Seni yeneceğim İrma” diye cesaret gösterisi yaptı.

YAĞMAYA KARŞI NOT

ABD’li yetkililer, okul, kilise ve toplum merkezleri­nden oluşan 400 mekânın sığınağa dönüştürül­düğünü açıkladı. Miami’de 70 bin kişi bu sığınaklar­da konaklıyor.

İşyerlerin­i ve evlerini fırtınaya karşı tahtalar çakarak korumaya alanlar yağma riskine karşı da kapılarına “İçeride değerli bir şey yok” notu yazdı.

 ??  ?? Miami fırtınadan birkaç saat önce hayalet şehre döndü. 200 bin kişi kenti terk ederken yol kenarların­daki ağaçlardan birçoğu kasırganın etkisine uzun süre dayanamaya­rak kökünden sökülerek devrildi.
Miami fırtınadan birkaç saat önce hayalet şehre döndü. 200 bin kişi kenti terk ederken yol kenarların­daki ağaçlardan birçoğu kasırganın etkisine uzun süre dayanamaya­rak kökünden sökülerek devrildi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye