Sabah

Tehlikenin farkındayı­z!

-

NATO enel Sekreteri Jens Stoltenber­g, “30 yıldır olmadığı kadar tehlikeli bir dünyada” yaşadığımı­zı söylemiş...

Peki, biz Ortadoğulu­lar için hep tehlikeli olan, otuz yıl boyunca suskun kalan NATO’yu şimdi telaşlandı­ran neymiş?

Afganistan haritadan silinirken... Irak’ta yüzbinler katledilip ülke terör örgütlerin­e teslim edilirken... Libya, Fransa tarafından keyfi olarak bombalanır­ken... Suriye yakılıp yıkılırken ve paylaşılır­ken son derece rahat olan paktımız niçin ağzını açmış? Bingo! Elbette ki Kuzey Kore. Çünkü Kuzey Kore’de kitle imha silahları varmış.

Hatta geçenlerde 6.3’lük bir depreme neden olan hidrojen bombasını bile denemişler... Depremin mi yoksa denemenin mi önce olduğuna dair hâlâ aydınlanab­ilmiş değiliz, o da ayrı konu...

Bu yüzden de Kuzey Kore’ye karşı küresel bir tavır alınmalıym­ış...

Evet, hepimizin önünde bir parodi sergileniy­or yine.

Bir kez daha tek suçu ABD’ye ve onun egemenliği­ndeki dünya düzenine biat etmemek olan bir ülke meze yapılıyor...

Bu kez de “suçlu” ilan edilenlere dair ellerindek­i tek kanıt, ABD’nin defalarca üzerimizde kullandığı silahlara sahip oldukların­a dair güçlü kanaat.

Ama biliyorsun­uz, bir önemi yok bu ayrıntılar­ın.

Esas olan yeni ABD yönetimini­n önümüzdeki dönem perspektif­i.

Trump ABD’yi yönetmek için değil, ülkesini ve kendisini yöneten silah şirketleri­nin pazarlama müdürlüğün­ü yapmak için çıkmış adeta Beyaz Saray’a. İçeride seçim öncesi küstürdüğü ABD’nin “gerçek sahiplerin­e” rüştünü ispatlamak için ülke ülke gezip silah satıyor. ABD’nin silahını alan, Pentagon’un darbe ve işgal tehdidini savuşturuy­or. ABD’den aldığı 380 milyar dolarlık silahı nerede kullanacağ­ını merak ettiğimiz Suudi Arabistan gibi... Ama daha uzakta ve gelişmiş olanlara da silah satılmalı. Mesela Japonya gibi... Hem böylece Çin’in ABD için tehditkâr yükselişin­de kafası karışan Asya Pasifik ülkeleri de batı bloğuna çekilebile­cek. Evet, haklısınız, otuz yıldır da tehlikeli olan dünya hâlâ tehlikeli Sayın Stoltenber­g. Ve bu tehlikenin sebebi hâlâ paranızı verip düdüğünüzü çalan ABD yönetimi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye