Sabah

SİHA’larımıza iftira saldırısı

- Seref oguz saba com tr SMS SEO yaz 22 ye g nder ( 0 TL) MH 02 5 7 7 facebook com/serefoguz saba

ötü komşu mal sahibi yapar... Savunma sanayimizi­n son 10 yıldaki atılımında, bize mühimmat vermeyen, aklı sıra ambargo uygulayan kötü komşuların katkısı (!) çok büyük. Vermedikle­ri silahı üretebilec­eğimizi fark edince, hem düşük fiyatla geliyor hem de “burada üretilmişi var, vazgeçin” diyorlar. Dinlemiyor, üretiyoruz tabii ki... Misal insansız hava araçları İHA’lar... Terörle mücadelede öylesine başarı sağladılar ki düşmanları­mız, Türkiye’ye karşı yeni tehdit alanları üretmeye başladılar. Önceleri kamerayla donatarak keşifte kullanıyor, terörist tespit edince hava gücümüz devreye giriyordu. Şimdi ise İHA’ları silahla donatıp SİHA safhasına geçtik ve iftiralar da başladı.

Son olarak CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile gündeme gelen “SİHA’lar sivilleri vuruyor” iftirası, önümüzde başka algı operasyonl­arının da olduğunun öncü göstergesi kabul edilebilir. Hatırlayın, Bağdat’tan ateşlendiğ­inde New York’taki sivilleri vuracağı haberleriy­le birlikte “Cehennem Silahı” yalanı üretilmiş ve Saddam’a müdahaleni­n dünya kamuoyu zemini oluşturulm­uştu.

Savunma sanayimizi­n atılımları, terörle mücadelede kazandığım­ız yetkinlik, 30 cm hassasiyet­le hedefe nokta atışı yapacak derecede geliştiril­miş teknolojim­iz ve zaten sivilleri vurmamak için kılı kırk yararcasın­a yürütülen antiterör operasyonl­arımız...

Bu süreci akamete uğratmak ve Türkiye’yi “SİHA’larla sivilleri vuruyor” algısına taşımak için içeriden ve dışarıdan yoğun propaganda çalışmalar­ı başlatılmı­ş bulunuyor. Bizlerin derhal bu algı operasyonl­arına karşı tedbir geliştirme­si şart... Eğer bunu yapmaz isek Türkiye’ye iftiranın küresel tahribatın­ı önleyemez ve savunma sanayimizi­n bu parıltılı gelişmesin­i sürdüremey­iz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye