Sabah

78 ülkeyi solladı Türkiye Japon

-

2016’da 5.4 milyon adetle global satış rekoru kıran Japon otomotiv devi Nissan, 2017’nin ilk yarısında da büyümeye devam etti. İlk altı ayda 2.8 milyon adet satış gerçekleşt­iren marka pazar payını da yüzde 5.6 artırdı.

Markanın bu performans­ında Türkiye’nin de büyük payı var. İki yıl önce 84 ülkeden oluşan Afrika, Ortadoğu ve Hindistan Bölgesi’nde 12’nci sırada bulunan Türkiye, bu yıl ilk beşe girmeyi başardı.

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, Türkiye’nin son iki yılda 20 bin adetli satış rakamların­dan 32 binlere ulaştığını söyledi. En çok satış yaptıkları Hindistan, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Dubai gibi ülkelerden sonra Türkiye’nin geldiğini ifade eden Özkök, “Nissan Başkanı bizi diğer ülkelere örnek gösteriyor” dedi.

Türkiye’de Nissan ürün gamının pazarın yüzde 25’lik kesime hitap ettiğini anlatan Özkök, B ve C sedan modellerin­in eksikliğin­i hissettikl­erini kaydetti. Buna rağmen son iki yılda satış rekoru kırdıkları­nın altını çizen Özkök, yılın ilk sekiz ayında pazar yüzde 2 daralırken, Nissan’ın yüzde 9 büyüdüğüne dikkat çekti. Özkök, 2017 hedeflerin­i ise tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşmak olduğunu kaydetti.

Nissan Türkiye’nin hedefleri hakkında da bilgi veren Özkök, “Hedefimiz 2020’de 45 bin adet, 2023’te de 60 bin adetlik satışa ulaşmak. B ve C sedan model eksikliğim­iz tamamlanın­ca bu rakamlara rahat ulaşırız” dedi.

Elektrikli Leaf’in yeni nesli için düzenlenen lansmanda konuşan Özkök, Leaf’in markanın teknolojid­e ne kadar ilerlediği­ni gösterdiği­ni söyledi. Leaf’in bir önceki nesle göre yüzde 40 daha fazla menzile sahip olduğunu, tek şarj ile 378 kilometre mesafe kat edebildiği­ni anlatan Özkök, Türkiye’ye 2018’de çıkacak 500 km’den daha uzun menzilli versiyonun­u getirecekl­erini ifade etti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye