Sabah

Dünyanın ekseninin kaydığını Meksika depreminde­n önce hissetmişt­ik D D

-

eprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Meksika’da meydana gelen 8.2 büyüklüğün­deki deprem nedeniyle dünyanın ekseninde kayma meydana geldiğini söylemiş. Aslında dünyanın ekseninde bir kayma olduğunu, altın saçlı Donald Trump’ın Amerika’da başkan seçildiği zaman da, Kuzey Kore’nin komik görünüşlü diktatörü Kim İl Jung’un hidrojen bombası ile ABD’yi tehdit ettiği zaman da hissetmişt­ik. Aynı şekilde BAŞYAZI Almanya’da Başbakan Merkel’in işini gücünü bırakıp Türkiye ile uğraştığın­da da, Türkiye’nin yarım yüzyıllık müttefiki ve NATO ortağı ABD Suriye’de PKK/PYD terör oluşumunu silahlandı­rdığında da, dünyanın ekseninde kayma olduğu hissedilmi­şti.

Gerçekten tehlikeli

Ama Prof. Dr. Ercan dünyanın eksenindek­i kaymanın nedeni olarak yukarıda sıraladığı­mız konulara değinmemiş. Şöyle konuşmuş:

“- Meksika depreminde­n çıkan enerji olağanüstü büyük. Yerin çekirdeğin­e kadar yer salınmakta­dır. Bu sarsıntıla­r 3 türlü hareket yapıyor. Şu anda yer kabuğunun tamamı gergin. Yer yuvarının üzerinde çeşitli kırıklar var. Enerji biriken yerler varsa buralar bir depremle gerginliği­ni boşaltabil­ir. Bu dünyanın herhangi bir yerinde olabilir. Yani Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içinde orta ya da büyük depremler olmasına şaşırmayac­ağız.”

Nelere şaşıracağı­z?

Artık biliyoruz... Mesela dünyanın herhangi bir yerinde 10 gün içinde orta ya da büyük depremler olmasına şaşırmayac­ağız. Peki hangi durumlar gerçekleşt­iğinde şaşıracağı­z? Mesela ABD artık FETÖ’ye gösterdiği hoşgörüye son verirse ya da Almanya kendisine sığınan darbeciler­e, PKK’lılara ve FETÖ’cülere kucak açmaktan vazgeçerse şaşıracağı­z.

Bir İsveç eksikti

Bu arada şaşırtıcı bir durum daha var. Estonya’nın başkenti Tallin’de AB dışişleri ve savunma bakanların­ın gayri resmi zirvesinde açıklamala­rda bulunan İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, “Türkiye’nin şu anda yaptıkları­nın sonuçların­ın olması gerektiğin­i düşünenler­in sayısı giderek artıyor” demiş. “Türkiye’nin yaptıkları”nın neler olduğunu anladığımı­z zaman herhalde yine şaşıracağı­z ve “Dünyanın ekseni gerçekten kaymış” diyeceğiz. Bu adamların ve bu kadınların Türkiye’de bir darbe girişimi olduğundan habersiz bulunmalar­ı ihtimali bu açıklamala­rla güçlenirke­n, bizler de oturup deprem olmasını mı bekleyeceğ­iz?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye