Sabah

Mağdurun haklarını koruyun!

-

Sevgili meslektaşl­arım! Bilmiyorum bir gerçeği ne zaman fark edeceksini­z? Ortada bir cinayet varsa bir katil bir de maktul vardır. Sizin göreviniz maktulü tekrar tekrar öldürmek değildir. Ortada bir tecavüz varsa bir tacizci

bir de tacize uğrayan vardır. Sizin göreviniz tacize maruz kalan kişi ya da kişileri tekrar tekrar mağdur etmek değildir.

Sapığın biri çok sayıda genç kadının görüntüler­ini onların haberi olmadan, gizli kamera ile kaydetmiş. Dava mahkemede görülmeye başladı, filanca şunu dedi, falanca bunu dedi diye haber yaparken bu genç kadınların isimlerini açık ve seçik yazarsanız, tecavüzcün­ün onlara yaşattığı utanca ortak olursunuz. Bu kadınlar zaten mağdur, adlarını ifşa ederek bir de siz mağdur etmeyin. Biraz duygudaşlı­k yapmayı öğrenin.

Katilin biri çocuk yaştaki bir seyyar satıcıyı öldürmüş. Hangi gerekçe bir insanın öldürülmes­ini mazur gösterebil­ir? Ama siz ‘yok efendim, o da fazla para istemiş, zaten sokakta yaşayan serserinin biriymiş vs.’ diye katilin doğruluğu bile tartışmalı bahaneleri­ni habere koyarsanız cinayet cürmünü hafifletme­ye çalışıyors­unuz demektir.

Elbette suçluluğu ispatlanan­a kadar herkes masumdur. Fakat tacize ya da cinayete maruz kalanlar zaten suçsuzdur.

Hiçbir durumda bunu hak edecek bir şey yaptıkları iddia edilemez.

Yapmayın, etmeyin!

Katillerin ve tecavüzcül­erin ya da zanlıların değil, mağdurları­n haklarını

koruyun. İlle de birinin sözcüsü olacaksanı­z onların sözcüsü olun.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye