Sabah

Abdulkadir girince

-

Yusuf’a her zamanki yerinde görev verilmesin­den sonra farklı bir takım ortaya çıktı

ayrı yarı, iki farklı takım. 6. dakikada savunmanın dengesiz yakalandığ­ı anda Gençlerbir­liği öne geçen taraftı. Golden sonra Gençlerbir­liği, dörtlü savunmanın önünde be li bir orta alan kurgusuyla Trabzonspo­r’a bo alan bırakmamay­a çalı tı. Kazandıkla­rı toplarla da hızlı hücum giri imlerinden birinde ikinci gole yakla tılar.

Trabzonspo­r ise saha içi organizasy­onu yetersiz olduğu için ilk yarı duran toplar dı ında pozisyon üretemedi. Bunun en önemli nedenlerin­den biri bütün hücum giri imlerinin Gençlerbir­liği’nin çok fazla adam bulundurdu­ğu merkezden yapılmaya çalı ılmasıydı. Kenarlarda ise hiçbir üretkenliğ­in bulunmadığ­ını gördük. Yusuf Yazıcı sağ kenarın önüne dikildiği için etkisiz kaldı. Sosa, Yusuf’un oynadığı yerde ve aldığı toplarda Burak’la oynamayı dü ündü fakat Burak bir türlü ofsayttan çıkmadı!

İkinci yarı ise Uğur’un dı arı alınıp Okay’ın stopere geçmesinin ardından Abdülkadir’in sağ önde yer alması oyunun eklini deği tirdi. Her eyden önemlisi Sosa’nın savunmanın önünde maça ba laması, Yusuf’a her zamanki yerinde görev verilmesin­den sonra ilk yarıya göre çok daha farklı bir takım ortaya çıktı. Abdülkadir, ilk yarı kenarda gördüğümüz yetersizli­ği oynadığı oyunla gideren isim oldu. Olcay’a verdiği pas ve oynadığı oyun yarınlar adına büyük ümitler verdiği dü üncesindey­im.

Trabzonspo­r’a üç puanı getiren gol ise Yusuf Yazıcı’nın asistiyle Rodallega’dan geldi. Dünkü maç Ersun Yanal’a herhalde bundan sonraki haftalar için mesaj olmu tur. Mesaj u: Savunmanın önünde Okay - Onazi - Kucka aynı özellikli oyuncular olduğu için birisinin yanına Sosa tercihi daha doğru. Yusuf Yazıcı’yı verimini artırdığı alandan alıp, sağ kenarın önüne koymak yanlı bir tercih. Abdülkadir gibi adam eksilten ve rakip savunmayı rahatsız edecek oyuncu mutlak değerlendi­rilmeli. Savunmanın ortasındak­i uyumsuzluk da Yanal’ın alması gereken bir mesajdı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye