Sabah

Tudor izledi

-

GALATASARA­Y üç maçta izlettirdi­ği yüksek tempodan ve co kulu oyundan uzaktı. Antalya’nın sıcağı ve nemi Galatasara­ylı oyuncuları sanki uyu turmu tu. Her aman rakibe önde yapılan baskı yoktu. Gomis ve Rodrigues istekliydi. Gomis önde top tutuyor, Rodrigues ısrarla sahanın her yerine basıyor ve özellikle sağdan etkili hücumlar deniyordu. Ndiaye eğer orta alanda hücuma dönük yakaladığı topları doğru bölgeye pas olarak kullansayd­ı G.Saray golü erken bulabilird­i.

Tempo dü ük olmasına rağmen Galatasara­y’ın üç doğrusu vardı:

1-Antalyaspo­r ataklarını kar ılarken takım halinde savunmada oldular.

2-Doğru pozisyon alırken, rakibin baskısı kar ısında asla panik yapmıyorla­r ve birbirleri­ne yardım ediyorlar.

3-Hücuma dikine paslarla çıkmaya sadık kalıyorlar ve topu i irmiyorlar.

Galatasara­y dergisinin Eylül sayısında Belhanda’ya, “Tudor’un senden beklentisi nedir?” diye sormu lar. Belhanda öyle cevaplamı : “Takımı oynatmamı, oyunu yönlendirm­emi ve orta sahada top almamı istiyor. Ayrıca rakip alanda pozisyon yaratmak gibi bir görevim var...”

Oyun içinde etkili görünmeyen o Belhanda kabına sığamayan Rodrigues’e “Belhanda kalitesind­e” bir top attı. Rodrigues yaptığı kaliteli ko uya bir de kaliteli orta ekledi. Gomis de “Golcü topa böyle vurmalıdır” dercesine ayak içiyle mükemmel

bir gol attı. Galatasara­y’ın oyun aklı durumundak­i Belhanda’nın daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Bu sorumluluğ­u Belhanda almayınca devreye Tudor girmeliydi. Çünkü son 20 dakikada Antalya risk alarak tüm hatlarıyla Galatasara­y’ın üstüne geldi.

Tudor, hamlelerde geç kaldı. Özellikle çok ko an Ndiaye’yi Selçuk ile deği tirmesi hataydı. Hırvat hoca, takımın uursuzca geriye yaslandığı­nı görmesine rağmen ‘kenardan çıkın, topu önde tutun’ gibi talimatlar yağdırmadı. Tudor’un rakip defansı etkisiz hale getirebile­cek Feghouli’yi oyuna erken almaması da hataydı. Galatasara­y ilk 3 maça oranla ilk kez topa sahip olma oranında rakibin gerisinde kaldı. Galatasara­y’da bütün futbolcula­r sağ ayaklı. Tudor farklılık yaratabile­cek takımdaki sol ayaklı oyuncuları da kullanmalı. Sonuç Galatasara­y ya adığı puan kaybından ders çıkarmalı.

Son 20 dakika Antalya tüm hatlarıyla G.Saray’ın üstüne geldi. Tudor, hamlelerde geç kaldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye