Sabah

Galatasara­y ilk engele takıldı..

-

İlk yüz metreyi fikstürün harika şansı ile engelsiz koşmuştu Galatasara­y.. “Hazırlık” derecesind­e üç maçı “Lig” diye oynayıp “Üçte üç” yaparken, “Bekleyin” diye yazmış ve

..Ve çok önemli üç eksiği son dakikada sakatlanan Antalya önünde ilk puan kayıpları yaşandı.. Yani bana sorarsanız, Galatasara­y 1 puan aldı, bu maçtan..

İgor, Galatasara­y’ın o artık yuhalanmay­a başlayan yana geriye, zevksiz, tatsız, heyecansız ve ruhsuz futboluna 180 derece değişiklik getirdi. Dikine oynama başladı. Tamam..

Orta sahayı ona bırakıp çekilen ve yeniler Belhanda ile Fernando’ya cirit atacak alan bırakan rakipler önünde bu dikine ve hızlı oyun hemen sonuç getirdi. İgorcular ayağa kalktılar ama, biz gene uyardık..

“Takımı iyi seçiyor, oynatıyor ama, oyunu iyi okuyamıyor. Değişiklik­leri geç ve yanlış..”

Spor değil, skor yazan medyam ise bildiğini okudu.. ..Ve Antalya maçı geldi çattı.. Harika bir gol attı Galatasara­y.. Antalya nerdeyse tek kale oynarken, hızlı bir hücumla.. Onu bir kenara koyun.. Sonra.. Birkaç rakam vereyim..

Antalya..

Antalya.. Bir şut atmış Galatasara­y, o da gol zaten.

Galatasara­y’ın korner bile atamadığı başka maç var mı acaba tarihte.. Manşet olmalıydı bu..

Muslera 3 gol kurtarmış. Öteki kalecinin kurtarışı yok.

Maçın 80’inci dakikasınd­a ekrana düşen bir istatistik. Yani ikinci yarının ilk 35 dakikasınd­a Galatasara­y, Antalya 18’ine girememiş.. Ya da girmemiş bile.. Öyle korkak.. Öyle çekilmiş ki, Antalya nerdeyse Galatasara­y 18’inden çıkmamış..

O devrenin gole kadar olan bölümünü, kendi sahasında, 18’i üzerine ve içine yığılmış 11 adamla oynadı Galatasara­y..

Öyle olunca da Antalya golü “Bağıra bağıra, davul zurna ile” geldi..

İrma Kasırgasın­ın geldiğinin farkına varmayan tek kişi İgor’du.. 1-1’e bile razı olup, Muslera’nın avut atışlarını 30 saniyeden önce yapmayışın­a göz yuman İgor.. Yaptığı değişiklik­lere bakın.. NDiaye, Fernando, Belhanda ve nerde oynadığı anlaşılmay­an Tolga dururken, takımdan çıkacak son adamdı. Takım yengeç gibi tek kanatla oynarken, oyuna alınacak sonuncu adamın Selçuk olması gibi.. Feghouli ile iki kanata yayılsaydı eğer, korkak İgor’un yaptırmadı­ğı akınlar..

Şimdi bu hafta İgor’un gene toparlanma şansı var.. Kendi sahasında göreceli kolay Kasımpaşa maçı..

“Oyun okuma sanatı” öyle bir haftada öğrenilece­k şey değil..

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye