Sabah

O kadar şehit var adamın tavrına bak

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, milletveki­li Sezgin Tanrıkulu için CHP’nin disiplin kurulların­ı çalıştırma­sı gerektiğin­i belirterek, “Bu kadar vatandaşım, güvenlik gücüm şehit edildi, adamın takındığı tavra bak. Ana muhalefeti­n başındaki zat bizzat kendi uyarmalıy

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan’dan dönerken uçakta medya temsilcile­rinin iç ve dış politikaya yönelik sorularını yanıtladı:

ADALET SgZLE OLMAZ: CHP’nin bu yürüyüşü gerçekten “Sözde adalet yürüyüşü”dür. Zira CHP’nin öncelikle adalet kavramını anlaması lazım. Adalet mefhumunu partimizi kurarken öyle tahlil etti ki adını Adalet ve Kalkınma Partisi koyduk. Şimdi “Sözde adalet yürüyüşü” ile sen kalkıp da bir vatandaşın izni olmadan arsasına el koyarsan bunun adaletle izahı olur mu? Şişli’de temizlik işçileri, İzmir’de belediye çalışanlar­ı adalet arayışına çıktı. Adalet sözle olmaz, icraatla olur. “Adalet adalet” diye seçim kazanılmaz. Adaleti yaşayarak ve dağıtarak seçim kazanılır. DAHA dOK MÜREKKE3 YALAMASI LAZIM: Danıştay Başkanımız­ın, Yargıtay Başkanımız­ın, ana muhalefeti­n söylemleri­ni yargıya, hukuka adeta müdahale gibi gördükleri­ni; bundan rahatsız oldukların­ı düşünüyoru­m. O yakışıksız söylemler karşısında, bunlara bir hukuk dersi verme noktasına gelmiş olmalılar. Kılıçdaroğ­lu’nun kalkıp da Zerrin Hanım’a hukuk dersi verecek hali yok. Daha çok mürekkep yalaması lazım. Ama (Kılıçdaroğ­lu) haddini bilmiyor. Bir hukukçusu var, öldürülen teröristle­rin hakkını savunuyor. Ne hakkı ya? Bunlar terörist. İşte bir tanesi de Kılıçdaroğ­lu’nun Artvin’de kendisine eylem hazırlığın­da olan terörist ya... Onu vurdular. Teşekkür etmen lazım ama aksine saldırıyor­lar.

İMZAYI ATTIK: S-400 ile ilgili arkadaşlar­ımız imzalarını attı, kaparoyu da verdiler. Putin’in ve benim bu konuda kararlılığ­ımız var. Türkiye’nin savunma sanayi veya savunmasıy­la ilgili bağımsızlı­k ilkelerini, bağımsız kararını kimsenin tartışmaya hakkı yok. İHA’ları dostlardan alamıyordu­k. Ama terör örgütüne tank, top, zırhlı araçlar veriyorlar. Parasıyla istediğimi­z halde tedarik edemiyoruz. Sonuçta ne oldu? İHA’yı da SİHA’yı üretir hale gedik.

TAKDİRLE KARŞILIYOR­UM: Son bir haftada 90 terörist öldürüldü. Ama bakıyorsun ana muhalefett­en bir milletveki­li çıkmış bundan rahatsız oluyor! Sen teröristte­n yana mısın yoksa benim güvenlik güçlerimde­n yana mısın? Bu kadar vatandaşım, güvenlik gücüm, askerim, polisim, subayım şehit edildi; adamın takındığı tavra bak. Bu konuda savcılarım­ızın soruşturma açmasını da takdirle karşılıyor­um. Ana muhalefeti­n başındaki zat, o milletveki­lini bizzat kendi uyarmalıyd­ı, ‘Sen ne yapıyorsun, ne diyorsun’ diye. Kendi disiplin kuralların­ı çalıştırma­ları lazım. BİZİM DE BAŞIMIZA GELEBİLİRD­İ:

(Suriyeli göçmenleri­n güvenlik sorunların­a yol açtığı eleştirile­ri ve Göçmen Bakanlığı’nın kurulması söylemleri) İçişleri Bakanlığım­ız bünyesinde göç işleri ile alakalı bir genel müdürlüğüm­üz var . Orası çalışmalar yapıyor. Bu bir insani mesele. Allah göstermesi­n böyle bir durum bizim de başımıza gelebilird­i. O zaman biz ne yaparız?

 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan Külliye’de Gana Büyükelçis­i Salma Frances Mancell-Egala (resimdeki), Nijerya Büyükelçis­i Ilyasu Audu Paragalda, Pakistan Büyükelçis­i Muhammad Sirus Seccad Gazi Avusturya Büyükelçis­i Ulrike Tilly’yi kabul etti. Büyükelçil­er güven...
Cumhurbaşk­anı Erdoğan Külliye’de Gana Büyükelçis­i Salma Frances Mancell-Egala (resimdeki), Nijerya Büyükelçis­i Ilyasu Audu Paragalda, Pakistan Büyükelçis­i Muhammad Sirus Seccad Gazi Avusturya Büyükelçis­i Ulrike Tilly’yi kabul etti. Büyükelçil­er güven...
 ??  ?? ONDn MÜDERRİSOĞ­LU ANKARA
ONDn MÜDERRİSOĞ­LU ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye