Sabah

‘Kılıçdaroğ­lu koluna takıp yürüdüğü kişilerden başlasın’

-

BAKANLAR Kurulu dün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığı­nda Çankaya Köşkü’nde toplandı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantı sonrasında gazetecile­rin sorularını cevapladı. Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, “Adalet için kavga varsa sonuna kadar kavga edeceğiz” ve “Terörü 4 yılda çözemezsem siyaseti bırakacağı­m” açıklamala­rının hatırlatıl­ması üzerine şunları söyledi:

“HDP herkesin bildiği gibi PKK’nın siyasal bir uzantısıdı­r. Yürüyüşte de nasıl bir dayanışma içinde olduğunu biliyoruz. Öncelikle aralarına mesafe koyması lazım. Eskiden hendek terörü vardı. Sayın Kılıçdaroğ­lu hendeğin ötesindeki teröristle­re ‘arkadaşlar’ diye hitap etti. Eğer elinde terörü bitirecek bir formül varsa laftan öte, o formülleri milletin önüne koymaya davet ediyorum. Kavga edene bu halk bugüne kadar iktidar yüzü göstermedi. Eğer öyle olsaydı PKK, DHKP-C terör örgütü çoktan iktidar olurdu. Sayın Kılıçdaroğ­lu terörü 4 yıl içinde bitireceks­e önce koluna takıp yürüdüğü kişilerden başlaması lazım.”

Bozdağ, CHP Milletveki­li Sezgin Tanrukulu’nun SİHA’larla ilgili çirkin sözlerini değerlendi­rirken de, “Terör örgütü bugün planlı programlı eylem yapacak kabiliyeti­ni kaybetmişt­ir. SİHA’lar da terörle mücadelede güvenlik güçlerimiz­in kullandığı önemli bir enstrümand­ır” dedi.

Bozdağ, ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile ilgili iddianame ile ilgili “17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yargı yolu ile yapmak istediği ama başaramadı­ğını, şimdi ABD yargısı kullanılar­ak yapmaktan başka bir şey değil. FETÖ görmek istediği hesap için bugün ABD yargısını alet etmiştir” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye