Sabah

Gülen’e küfret KENDİNİ SAKLA

- )etXllaK *len

İzmir Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca FETÖ/ PDY soruşturma­sı kapsamında 25’i tutuklu 48 sanık hakkında hazırlanan iddianamed­e ifadesine yer verilen bir itirafçı, kendisinde­n sorumlu örgüt mensubunun, 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından örgüt bağlantısı­nın deşifre olmaması için Gülen’e küfredilme­si yönünde talimat verdiğini savundu.

‘KOD ADI gMER’ ANLATTI

İddianamed­e, itirafçı olarak ifadelerin­e yer verilen astsubay E.S, FETÖ ile ortaokul yıllarında tanıştığın­ı, “Ömer” kod adını kullandığı­nı belirterek, liseyi bitirmesin­in ardından 2006’da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokul­u’nu kazandığın­ı ancak bunda örgütün bir katkısının olmadığını savundu.

İzmir’den önce görev yaptığı Balıkesir ve Hakkari’de örgütsel faaliyetle­rde bulunduğun­u, kendisinde­n sorumlu olan “mesul abilerle” görüştüğün­ü kabul eden E.S, örgütün karşı çıkmasına rağmen 2013’te görev yaptığı İzmir’de halen evli olduğu eşiyle hayatını birleştird­iğini ifade etti.

İtirafçı E.S’nin ifadesinde “Çağrı kod (Tutuklu sanık Uğur Topçular), 15 Temmuz darbe girişimind­en 2-3 ay kadar sonra Buca ilçesindek­i evime tek başına geldi. Bana, ‘Sen bize olan bağlılığın­ı yitirme. İl Jandarma Komutanlığ­ı’nda Fetullah Gülen konusu açılırsa, Fetullah Gülen’e küfret, kendini sakla’ dedi” ifadelerin­e yer verdi.

E.S., “En son görüşmemiz­de, ‘Çağrı’ kod, ‘Açığa alınırsan veya atılırsan bizimle ilgili bilgi verme’ dedi ve beni tehdit etti” dedi.

E.S, gözaltına alınmasını­n ardından FETÖ ile ilgili verdiği bilgiler teyit edilince tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakıldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye