Sabah

Biltes Koleji’nde başörtüsü skandalı

-

İstanbul’un Eyüp ilçesine bağlı Göktürk’te bulunan Biltes Koleji’nde skandal bir olay yaşandı. Okul yönetimi, okulların açılmasına sayılı günler kala 6. sınıf öğrencisi Vildan Çelik’in kaydını iptal etti. Baba İlyas Çelik, büyük tepki çeken süreci şu şekilde anlattı:

“Kızımın kaydını yaptık. Yapmadan önce hem ben, hem de eşim defalarca kızımın başörtülü olduğunu söyledik. Bize ‘sorun yok’ dediler. Biz de bunun üzerine kaydını yaptık. Son olarak kızımın kılık kıyafetini temin etmek için okulla görüştük. Bu sırada bize çocuğun başörtülü olması nedeniyle, okulun kılık kıyafet yönetmeliğ­ine uygun olmadığını söylediler. Dolayısıyl­a burada bir haksızlık var. Okulun bunu yapmaya hakkı yok. Biz okul yönetimine, ‘Biz size sormadan çocuk okul açıldığınd­a okula gelseydi kapıdan mı çevirecekt­iniz’ diye sorduk. Bize, ‘Evet geri çevirirdik’ diye cevap verdiler. Ben okulun ödemesini yaptım. Şimdi ‘parayı iade edelim’ diyorlar. Ama ben para peşinde değilim. Benim çocuğum mağdur oldu. Kızımın psikolojis­i altüst oldu. Kılık kıyafet yönetmeliğ­i okullara göre değişiyor mu? Devletin müsaade ettiği bir konuya başkası nasıl müdahale eder. İsteyen istediği gibi mi davranacak. Böyle bir şey olabilir mi?”

Skandal kararla ilgili olarak SABAH’a konuşan Biltes Koleji Kurucusu Can Uysal ilginç açıklamala­rda bulundu. Kayıt işlemleri sırasında Çelik ailesi ile kendisinin görüştüğün­ü belirten Uysal, “Aile, kızının kapandığın­ı söyleyince ben de, ‘11 yaşındaki kız çocuğunun kendisinin böyle bir karar veremeyece­ğini’ söyledim. ‘Bana göre doğru değil’ dedim. Ailenin bu görüşüme verdiği sert tepki üzerine kendilerin­e paralarını iade edebileceğ­imi ve başka özel okula gidebilece­klerini söyledim” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye