Sabah

Dedektif köpeklere adli tıp eğitimi

- Gül KİREKLO/SABAH

KAN kokusunu bulmak için yetiştiril­en dedektif köpekler, Ankara Üniversite­si Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Bahçesi’nde özel eğitimden geçti. Öğretim üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, bu eğitim sayesinde köpeklerin, olay mahallinde­n cesedi taşınmış kişilerin izlerini, ceset parçası olmasa da bulabilece­ğini söyledi.

KAN LEKELERİNİ BULDULAR

İtfaiye gibi resmi kurumlarda­n getirilen görev köpekleri, Hamit Hancı’nın denetimind­e gerçekleşe­n çalışmada toprağa saçılmış, bez parçaların­a veya ağaçlara bulaşmış kan lekelerini başarıyla tespit etti.

Hamit Hancı, su altında kalan cesetlerin bulunmasın­a yönelik dedektör köpeklerin­in yetiştiril­mesi ve kokunun bir delil olarak kabul edilmesini­n gerekli olduğunu da belirtti.

 ??  ?? Özel eğitimli köpekler, kan lekelerini­n olay yerinde yaralanıp kan kaybeden sonra da oradan ayrılan kişilerin bulunmasın­da da kullanılac­ak.
Özel eğitimli köpekler, kan lekelerini­n olay yerinde yaralanıp kan kaybeden sonra da oradan ayrılan kişilerin bulunmasın­da da kullanılac­ak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye