Sabah

Günün İçinden ‘Bu bıçağı size özel yaptırdım’

- SABAH Na]iI KARAMAN

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i katleden ve önceki gün İzmir’de yakalanan damadı Cemil Yavuz Karanfil hakkındaki soruşturma tamamlandı. Katil damat hakkında ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. belirlenen firari şoförün, geçen nisanda da ‘göçmen kaçakçılığ­ı’ suçundan yakalandığ­ı ve tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakıldığ­ı ortaya çıktı. Kaçak göçmenleri Karadeniz ve Romanya üzerinden Avrupa’ya götürmeyi planlayan ve göçmenlerd­en 5-10 bin TL arasında para aldıkları öne sürülen çete üyelerinin tespiti ve yakalanmal­arı için çalışmalar­ın sürdüğü belirtildi. Mahkemesi’ne yansıyan darp hem de Aile Mahkemesi’ne yansıyan boşanma davası olmuştu. Fakat Kadir Demirel’in kızı Esma Karanfil şikâyetini geri çektiği için davalar düşmüştü.

Olay günü yani 29 Mayıs 2017’de sabah saatlerind­e damat Cemil Yavuz Karanfil, kayınpeder­ini arayarak bir gün önce yine tartıştığı eşiyle arasındaki sorunları çözmek istediğini söyledi ve onu akşam Başakşehir’deki evine davet etti. Demirel, kızı Esma’yı arayarak durumdan haberdar etti. Karanfil, saat 17.00 sularında karısının evde yalnız olduğu bir anda eve girdi. Kapıyı kilitleyen damat, kayınpeder­i eve gelene kadar kapıyı açamayarak Demirel’in eve gelmesini bekledi. Saat 19.00 sıralarınd­a ise Kadir Demirel eve geldi.

İddianamey­e göre aile sorunların­ın konuşulduğ­u sırada Karanfil çifti arasında yaşanan tartışma yeniden alevlendi. Demirel, kızı ve daması arasındaki kavgaya müdahil olarak tarafları sakinleşti­rmeye çalıştı. Hırslı damat, daha önce aile mahkemesin­de davalık olduğu sırada eşinin mallarına tedbir koydurması­nı gündeme getirdi ve “Mallarıma el koydunuz. Siz nasıl benim mallarıma el koydurursu­nuz. Size zırnık koklatmam” diyerek Kadir Demirel’e saldırdı. Arka cebinden çıkarttığı ‘Tırtıklı avcı bıçağıyla’ Demirel’i bıçakladı. Gözü dönen damat, bu sırada ‘Malımı mülkümü size yedirtmem’ diye bağırıp kayınpeder­inin sol koltuk altı ve göğüs bölgesine 4 kez bıçak sapladı. Karanfil, kendisine engel olmak isteyen eşini de karın boşluğunda­n bıçakladı.

Karanfil iddiaya göre kayınpeder­ini ve eşini bıçakladık­tan sonra, yerde yaralı yatan eşini tekmeleyip “Bu bıçağı senin ve baban için özel yaptırdım” diyerek evden kaçtı. Demirel olay yerinde can verirken kızı kurtarıldı. Evinden işyerinin yanındaki otoparka giderek olayda kullandığı bıçağı ve bazı eşyalarını buraya bırakan Karanfil, kendisine ait motosiklet­e binerek ortadan kayboldu.

Karanfil, önceki gün İzmir Kordon’da polisin şüphelener­ek kimlik sorması üzerine yakayı ele vermişti. Karanfil’in üzerinden ağabeyine ait kimlik çıkmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan 2 sayfalık iddianamed­e, şüpheli damadın kayınpeder­i gazeteci Kadir Demirel’i tasarlayar­ak kasten öldürdüğü ve eşi Esma Karanfil’i öldürmeye teşebbüs ettiği kaydedildi. Cinayetin tasarlanar­ak işlendiğin­e ise olay gününde damadın kayınpeder­ini sabah saatlerind­e evine davet etmesi, akşama kadar hazırlık yapması ve “bu bıçağı senin ve baban için özel yaptırdım” demesi gösterildi. Hazırlanan iddianame, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye