Sabah

Voltaj zoraki YÜKSELDİ

2tomotiv

-

Dizelgate skandalı sonrasında birçok ülkenin yakın gelecekte konvansiyo­nel motorları yasaklayac­ağını açıklaması, otomobil markaların­ı harekete geçirdi. Otomotiv dünyasında yaklaşık 10 yıl önce yaşanan elektrikli otomobil akımı, zoraki de olsa yeniden ortaya çıktı.

Birçok marka elektrikli otomobil modellerin­i Uluslarara­sı Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttı. Alman otomotiv sanayi otonom ve elektrikli otomobille­r ile yeni teknolojil­er için 2020’e kadar 58 milyar euro yatırım yapmayı planlıyor.

Bugün yaklaşık 30 adet olan elektrikli otomobil sayısı 100 adete çıkacak. Elektrikli otomobil konusunda en atak markalarda­n birisi de Alman otomotiv devi Mercedes-Benz. Marka elektrikli otomobille­r için 10 milyar euro yatırım yapacak. Daimler Başkanı ve CEO’su Dieter Zetsche, 2022 sonuna kadar Mercedes-Benz ve Smart ürün gamında en az bir elektrikli model olacağını söyledi. Smart’ın 2020’ye kadar elektrikli bir marka haline dönüşeceği­ni ifade eden Zetsche, Çin’de bir batarya fabrikası kurdukları­nı da açıkladı. MercedesBe­nz’in yeni elektrikli markası EQA ise 2019 sonu itibarıyla satışa sunulacak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye