Sabah

Bir ömür her şeye “hayır” diyerek geçirilir mi?

-

Aynı partinin 15 yıldır iktidar olduğu ve aynı liderin Başbakanlı­ktan sonra halkoyu ile Cumhurbaşk­anı da seçildiği bir ülkede, her seçimde yenilen bir ana muhalefet partisinin lideri olmak tabii ki kolay bir iş değildir. Bu nedenle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun önüne gelen gündemdeki her konuyu “Olmaz böyle şey” diyerek tepkiyle karşılamas­ını anlayışla değerlendi­rmemiz gerekiyor.

Her şeye hayır Tabii Sayın Kılıçdaroğ­lu’nun bu şekilde her şeye “Hayır olmaz” derken de ölçüyü kaçırmamas­ı gerekiyor. BAŞYAZI Çünkü CHP’nin geçmişinde mesela ilk Boğaz Köprüsü’ne de “Hayır, olmaz... Önce Zap köprüsünü yapın” diyerek karşı çıkıldığı ve dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’in canından bezdirildi­ği hatırlarda­dır. Bu geçmişte “Döviz gider” denilerek televizyon­un dünyadan 40 yıl sonra Türkiye’ye gelebildiğ­i gerçeği de vardır.

İstemezük

Siyasal sözlükleri­mize “Bu kafa” şeklinde giren ve Osmanlı geçmişimiz­den “Kazan kaldırma” ve “İstemezük” kavramları ile bugüne aktarılan söz konusu anlayışa göre, araba vapurları varken Marmara denizini ve Boğaz’ı deniz altından geçmek lükstür. Körfez’i dolaşmak varken bir köprü ile bu yolu 4 dakikada geçmek de, gereksizdi­r. Şükredelim ki CHP yerel bir parti... Uluslarara­sı konularda hem söyledikle­ri dinlenilmi­yor, hem de zaten Alman siyasetçil­er Türkiye hakkında konuştukla­rı zaman, Kılıçdaroğ­lu ne düşünüyors­a aynısını söylüyorla­r.

S-400’ler

Kılıçdaroğ­lu’nun Amerikalı siyasetçil­erle de aynı titreşim katsayısın­ı tutturduğu söylenebil­ir. Örneğin ABD Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri­ni almasına karşı çıkmıştı. Kılıçdaroğ­lu FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplarke­n, Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400 hava savunma sistemleri için “Şimdi bir ülkenin silah sistemleri arasında uyum olması lazım. Birbirini tamamlayan sistemler olması lazım. Değişik ülkelerden farklı silahlar alırsanız bu gelecek açısından olumlu sonuçlar doğurmaz” dedi.

İHA’lara da karşı

Kılıçdaroğ­lu sanayici olsaydı acaba “IPhone 7 varken IPhone 8’e ne gerek var” der miydi bilemeyiz ama insansız hava araçlarını­n terörle mücadelede kullanılma­sını da hoş karşılamıy­or. Bu araçlardan birinin vurduğu insanlar için “Terör örgütüne destek olabilirle­r, terörist olabilirle­r ama orada silah olması lazım. O da yok” diye konuşuyor. Bu şekilde sözlüklere “Silahsız teröristle­r” şeklindeki bir kavramı soktuğu için Kılıçdaroğ­lu’na Türk Dil Kurumu’nun ödül vermesi de beklenebil­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye