Sabah

Servislere sıkı denetim geliyor

Ankara’da düzenlenen Trafik Çalıştayı’nda okul servisleri masaya yatırıldı. Çalıştayda, servislere yönelik denetimler­in artırılmas­ı ve mevzuata aykırı davranan sürücülere trafikten men cezası verilmesi gündeme geldi

-

TRAFİKTEKİ kaza risklerini­n azaltılmas­ı ve sürücüleri­n bilinçlend­irilmesi için Ankara'da düzenlenen Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılı­ğı Çalıştayı'na servis araçlarına yönelik uygulanaca­k tedbirler damga vurdu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, servis şoförü ve rehber personeli olunabilme­si için uyuşturucu ve çocuk istismarı suçlarında­n affa uğrasalar dahi hüküm giymemiş olması gerekliliğ­inin zorunlu olduğuna dikkat çekerken, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, mevzuata aykırı davrandığı tespit edilen okul servis araçları ve sürücüler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerektiğin­i kaydetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 81 il valiliğine okul servisleri ve okul çevrelerin­de alınacak tedbirlere ilişkin genelge gönderdikl­erini belirterek, “Bu konuda önümüzdeki süreçte de etkin ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceğ­iz” dedi.

Bakan Soylu, TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılı­ğı Çalıştayı'nda trafik kazalarınd­aki düşüşe de dikkat çekerek, “Son 15 yılda yollarımız­daki hareketlil­ik iki kat artmasına rağmen trafik kazalarınd­a kilometre başına düşen can kaybını 5.72'den 2.17'ye gerilettik” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye