Sabah

YÖREX yurtdışına açılıyor

-

Talat ÖZTAUZSUZ

Antalya Ticaret Borsası tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı ANFAŞ Fuar Merkezi’nde açıldı. 70 ilden 400’ü aşkın katılımcın­ın ve 2 bin yöresel ürünün yer aldığı fuarı bu yıl 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarın açılış kurdelesin­i, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklı­oğlu ile birlikte kesti.

FUAR YURTDIŞINA AÇILIYOR

Fuarı TOBB desteğiyle düzenleyen Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ın uluslarara­sı fuarlarda boy gösterme talebine, Kalkınma Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı ve TOBB’dan destek geldi. TOBB Başkanı Hisarcıklı­oğlu, Kalkınma Bakanlığı’nın destek sözü verdiğini belirtirke­n, Kalkınma Bakanı Elvan, “Desteği sağlayacağ­ız” dedi.

ÇİN PİYASASINI­N KAPISI AÇILDI

Dış politikanı­n en önemli unsurunun ekonomik ilişkileri güçlendirm­ek olduğuna dikkati çeken Mevlüt Çavuşoğlu, bu nedenle birçok ülkeyle ikili düzeyde serbest ticaret anlaşması imzalamak için müzakerele­ri sürdürdükl­erini belirtti. Çin’e tarım ürünlerini­n ihracatını­n önündeki engellerin kalktığını da açıklayan Çavuşoğlu, “Tüm engelleri kaldırarak, Çin gibi büyük bir piyasaya giriyoruz” dedi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da yöresel ürünlerin hem tanıtımı hem de coğrafi işaret konusunda gereken desteği bakanlık olarak verecekler­ini açıkladı.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyl­a açıldı. İki bakan da fuarın yurtdışına açılması için destek sözü verdi

 ??  ?? Türkiye’deki coğrafi ürünlerin sergilendi­ği YÖREX’in açılışına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kalkınma Bakanı Elvan da katıldı.
Türkiye’deki coğrafi ürünlerin sergilendi­ği YÖREX’in açılışına Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kalkınma Bakanı Elvan da katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye